Kahramanmaraş'ta 3 bin engelli doyasıya eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 3 bin engelli doyasıya eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 15:40

Kahramanmaraş'ta 3 bin engelli doyasıya eğlendi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği etkinlikte 3 bin engelli gönüllerince eğlendi.
Her yıl Engelliler Haftası'nda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğlence programı Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin engelli, aileleriyle birlikte parka akın ederken, engellilere yönelik eğitim veren özel okul ve rehabilitasyon merkezleri de programa katıldı. Ailelerin piknik de yaptığı programda engelliler için çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Oyun gruplarının da kurulduğu parktaki programda renkli görüntüler de yaşandı. 
Kendileri için düzenlenen programda engellerini yaşama azmiyle aşan, hayata sımsıkı tutunan engelliler, kimi zaman çalan müziğe tempo tutup halay çekti, kimi zaman yarışmalara katılıp eğlendi. Bazıları ise anne ve babalarıyla birlikte parkta gezerek güneşin tadını çıkardı. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, programa 3 bin engellinin katıldığını belirterek, "Onlara özel olarak düzenledik bu programı. Engellilerimizin çeşitli oyunlar ve aktiviteler eşliğinde aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel bir zaman geçirecekleri nezih bir ortam sunmaya çalıştık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!