Kahramanmaraş'ta 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 13:05

Kahramanmaraş'ta 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - 23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, Kahramanmaraş'ta coşkuyla kutlandı.
İlk tören, sabah Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, bir 23 Nisan geleneğini yerine getirerek makamını Şehit Ömer Halis Demir İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi Tuba Uzun'a devretti. Makama oturan küçük vali, Vahdettin Özkan'ın Miraç Kandil'ini tebrik ettikten sonra yaptığı açıklamada demokrasinin temelini oluşturan egemenliğin kayıtsız şartsız millete veren ve bu hakkın temsil edildiği meclisin 97'inci yıldönümün kutlandığını söyledi.
ŞEHİT HALİSDEMİR KÖŞESİ İSTEDİ
Daha sonra Özkan'ın vali olarak herhangi bir birime talimat verebileceğini söylemesi üzerine Tuba Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'u aradı. Eğitim gördüğü okulun vatanı için canını vermiş olan şehit Ömer Halisdemir'in adını taşıdığını belirterek okula şehit için bir köşe yapılması talimatını verdi. Uzun ayrıca, Akkurt'tan okulun bahçesinin genişletilmesini ve okul kütüphanesinin de büyütülmesini istedi. Vali Vahdettin Özkan daha sonra Tuba Uzun'a çeşitli hediyeler verdi.
HEM EĞLENDİLER HEM EĞLENDİRDİLER
Valilikteki temsili makam devir teslim töreninden sonra Vali Vahdettin Özkan Necip Fazıl İlkokulu'nda düzenlenen kutlamalara katıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, daire amirleri ile veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler hazırladıkları Kafkas dansları, halk oyunları, horon gibi çeşitli dans gösterilerini peş peşe sergiledi. Sahnede dans eden öğrenciler hem kendileri eğlendi hem de kendilerini izlemeye gelenleri eğlendirdi. Programın sonunda öğrenciler protokol ve velilerinden büyük alkış aldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!