Kahramanmaraş'ta 151 STK 'Evet' diyecek

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 151 STK Evet diyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 14:12

Kahramanmaraş'ta 151 STK 'Evet' diyecek

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta 151 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişiklik referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 151 STK'dan oluşan Kahramanmaraş Sivil Toplum Platformu'nun üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü Kahramanmaraş'a geleceğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği toplu açılış töreni ve miting için tüm hazırlıkları tamamladık. Tüm Kahramanmaraşlılar Cumhurbaşkanımızı bekliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da coşku ile Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Tüm önlemleri aldık. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül, 16 Nisan'daki referandumda 'Evet' diyeceklerini açıkladı. Bülbül, 'Evet' demelerinin nedenlerini de şöyle sıraladı:

"Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dışarıda da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye'nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya 'Evet' diyoruz. Türkiye 93 yıldır parlamenter sistemle yönetiliyor. 93 yılda 65 iktidar değişti. Yani her 1,5 yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleri. Buna her 10 yılda bir yapılan darbeleri de eklersek, Türkiye'nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler Menderes, Özal, Erbakan ve Ak Parti'nin iktidar olduğu dönemlerdir sadece. Bu dönemlerde de askeri, bürokratik ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli durdurmaya çalışmış, frenlemiş, bloke etmiştir. Yıllardır Türkiye'ye ayak bağı olan bu askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için 'Evet' diyeceğiz. Darbe anayasalarından kurtulmak için de yeni Anayasaya 'Evet' diyoruz. Koalisyonlar bu ülkeyi gerçekten yordu. Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler koalisyonların olmadığı istikrar dönemleri. Koalisyonlardan ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için de 'Evet' diyoruz. Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye'ye, istikrarlı bir Türkiye'ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye'ye, karşı olan tüm Türkiye düşmanları el ele ve işbirliği içinde yeni anayasaya 'Hayır' diyorlar. İşte onlar 'Hayır' dediği için biz 'Evet' diyoruz."

Daha sonra toplantıya katılanlar 'Rabia' işareti yapıp 'Evet' dediler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!