Kahramanmaraş'ta, 14 Şubat'ta 40 çift nikah kıydı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta, 14 Şubatta 40 çift nikah kıydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 15:35

Kahramanmaraş'ta, 14 Şubat'ta 40 çift nikah kıydı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi'nin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle organize ettiği toplu nikah töreninde 40 çiftin nikahı kıyıldı.



Atatürk Parkı'ndaki belediyeye ait salonda gerçekleşen nikah töreni, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, aile müessesenin çok önemli olduğunu belirtti.



Çiftlere tavsiyelerde de bulunan Mahçiçek, şöyle dedi:



"Peygamberimiz, 'Evlenen insan dininin yarısını tamamlamış' diyor. Öyleyse bu kardeşlerimiz dininin yarısını tamamlayarak, bundan sonra onlar için her şey daha güzel olacak demektir. Aslında evlilik karşılıklı olarak bir sabır ve anlayış işidir. Bey akşam eve geldiğinde, hanım kardeşimiz onu güzel karşılarsa, eğer üzüntülü ise onun üzüntüsünü giderirse, bunun tam tersi olarak da hanım kardeşimizin morali iyi değilse ve bey kardeşimiz ona güzel davranıp, sıkıntısını giderirse bu mutlu ortaya çıkartır ve bu hayat devam eder gider. Yani karşılıklı sabır içerisinde, bütünlük içerisinde yaşayacağız."



Mahçiçek, daha sonra aralarında engelli Ali Kayapınar ile Belaruslu eşi Natallia Furman'ın da yer aldığı 40 çiftin nikahını kıyıp fincan takımı ve kitap seti hediye etti. 



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!