Kahramanmaraş'ın engelsiz tek kurumu; Adalet Sarayı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşın engelsiz tek kurumu; Adalet Sarayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 13:18

Kahramanmaraş'ın engelsiz tek kurumu; Adalet Sarayı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Adalet Sarayı, tüm engellilerin hiçbir yardım almadan kurum içindeki birimlerden hizmet alabilmeleri için bina içerisi ve çevresinde yaptığı düzenlemelerle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Erişilebilir kurum' olarak tescillendi. Kentte erişilebilir belgesi alan tek kamu kurumunun Kahramanmaraş Adalet Sarayı olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, "Engelli ve yaşlılarımız için birçok düzenleme yaparak hizmetin önündeki tüm engelleri kaldıran engelsiz bir kurum olduk" dedi.
Başsavcı İlker Yazıcı, 2011'de yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Adalet Sarayı'ndan engelli ve yaşlıların da diğer vatandaşlar gibi tüm hizmetlerden rahatlıkla faydalanabilmesi adına yıl içerisinde gerek bina içerisinde gerekse de bina dışında kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Çalışmalar sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından incelemeler yapıldığını kaydeden Yazıcı, inceleme sonunda Kahramanmaraş Adalet Sarayı'nın 'Erişilebilirlik belgesi' almaya hak kazandığını belirtti.
"ENGELLERİ KALDIRDIK"
Kahramanmaraş'taki kamu hizmet binaları içinde bu belgeyi alan tek kurum olduklarını belirten Başsavcı İlker Yazıcı, şunları söyledi:
"Engelli ve yaşlılarımız Kahramanmaraş Adalet Sarayı'na geldiklerinde başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan istedikleri birime gidip hak ettiği hizmetleri alabilmesi amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdik. Çalışma sonunda asansörlerimiz geldikleri katı anons eden, kat tuşları tekerlekli sandalyedeki vatandaşımızın kullanımına uygun yükseklikte olacak şekilde dizayn edildi. Engelliler için adliye bahçesinde özel park alanları oluşturuldu. Yaşlı ve bedensel engellilerimiz için tekerlekli sandalyelerimiz her zaman hazır vaziyette bekletiliyor. Ayrıca görme engellilerimiz binaya girdiğinde Braille alfabesini de kullandığımız kat planından gideceği birimi bulup, zemine kendileri için özel döşenen işaretleri takip ederek gidebilir, yine çağırma ve kat tuşlarında Braille alfabesinin kullanıldığı asansörle istediği kata çıkabilirler. Merdivenlerimiz, yine onların rahatlıkla kullanabilmesi için dizayn edildi ve tırabzanlara Braille alfabesi ile merdivenin iniş mi çıkış mı olduğu, kaç basamağının bulunduğu yazıldı. Tuvaletler tüm engelli ve yaşlılarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlendi. Engelli ve yaşlılarımız için birçok düzenleme yaparak hizmetin önündeki tüm engelleri kaldıran engelsiz bir kurum olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!