Kahramanmaraş’a 10 Bin Yeni Konut Yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraş’a 10 Bin Yeni Konut Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:38

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET ERKOÇ (ORTADA) SON 1,5 YILDA YAPTIKLARINI VE PROJELERİNİ ANLATTI.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kente 10 bin yeni konut yapılacağını söyledi.
Son 1,5 yılda yaptıklarını ve projelerini anlatmak için gazetecilerle bir araya gelen Erkoç, yeni yapacakları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Erkoç, Önsen ve Kurtlar mahalleleri bölgesine 10 bin konutlut yeni bir şehir kurulacağını söyledi.
Bölgede TOKİ ile belediyenin çalışmalara başladığını kaydeden Erkoç, "Bu mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor. Buraya yeni bir şehir kuracağız. Kamulaştırma çalışmalarımız da şuanda sürüyor" dedi.
Şehrin hemen her bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu söyleyen Erkoç, "Tekke bölgemizde 2016 yılında dönüşüm çalışmalarımız başlayacak. Mülkiyet sahipleri ile görüşmeler yapılıyor. İsteyene para isteyene de konut vereceğiz. 100 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm yapılacak ve şehrimiz adeta yeniden inşa edilecek" diye konuştu.
Erkoç, ayrıca ulaşımla ilgili de yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. Şehir içinde halen faaliyetlerini sürdüren dolmuşların yerini otobüslerin alacağını aktaran Erkoç, "Modern ve rahat otobüslerimiz ile vatandaşlarımızın ulaşımı daha da kolaylaşacak. Bunun yanında şehir içindeki trafik akışında da alt ve üst geçitler yapıyoruz. Ulaşım da büyük bir rahatlama olacak ve vatandaşlarımızın hayat şartları daha da kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!