Kahramankazan'da vatandaşlara sigarayı bırakmanın yolları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazanda vatandaşlara sigarayı bırakmanın yolları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 11:12

Kahramankazan'da vatandaşlara sigarayı bırakmanın yolları anlatıldı

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)-KAHRAMANKAZAN Belediyesi, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan sigara kullanımının önüne geçmek için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. 'Sigara engelini aşıyorum' etkinliğinde vatandaşlara sigarayı bırakmanın yolları anlatıldı.
Kahramankazan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 'Sigara engelini aşıyorum' etkinliğine, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca da desteklenen etkinliğe Kahramankazanlılar yoğun ilgi gösterdi.

SU İÇİN DOĞRU, NEFES ALIN

Etkinlik kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Levent Ekinci, sigarayı bırakma yollarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Ekinci, başından geçen olaylardan örnekler vererek sigarayı bırakmanın yollarını anlattı. Ekinci, sigarayı bırakmak için bol su içilmesi ve doğru nefes alınmasının önemine değindi. Ekinci, insanların ağırlıklarına göre her 25 kilogram için bir litre su içilmesi ve burundan nefes alınarak bunun 7 ila 10 saniye içinde vücuda servis edilmesi gerektiğini söyledi. Ekinci, ayrıca uygulamalı olarak katılımcılara nefes egzersizi de yaptırdı. Katılımcılara ayrıca karbonmonoksit testi de yapıldı. 

'İNŞALLAH HERKES BIRAKIR'

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, etkinliğin sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar için çok anlamlı olduğunu belirterek, "İnşallah bu programdan sonra verilen bilgiler doğrultusunda herkes sigarayı bırakır" dedi. Ertürk ayrıca, vatandaş sağlığına tehdit oluşturan konuların önlenmesi hakkında benzer programları sürdüreceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!