Kahramankazan'a Tataristan'dan taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazana Tataristandan taziye ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:21

Kahramankazan'a Tataristan'dan taziye ziyareti

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- FETÖ darbe girişimi sırasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'a, kardeş şehri olan Tataristan'ın Neberezhnye Chelnı Belediyesi tarafından taziye ziyareti gerçekleştirildi. Neberezhnye Chelnı Belediye Başkanı Nail Magdeev, “Türk Milleti 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı. Kardeşimiz Kahramankazan'ın bu destanda oynadığı rol bizleri çok gururlandırdıö dedi.
ŞEHİTLER KÖŞESİNİ ZİYARET
Kahramankazan Belediyesi, kardeş şehri olan Tataristan'ın en önemli liman şehri olan Neberezhnye Chelnı Belediye Başkanı Nail Magdeev ve beraberindeki heyeti ağırladı. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Magdaeev ve beraberindekilerle birlikte 15 Temmuz'da ve terörle mücadelede şehit olan Kahramankazanlıların anısının yaşatıldığı Şehitler Köşesi'ni ziyaret etti. Ertürk daha sonra misafirlerine belediye hizmet binasını gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tataristan heyeti daha sonra Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılarak bu yıl içinde özel sektöre devredilerek işletmeye açılacak olan termal oteli gezdi. Ertürk ve Magdaeev, Kazan'ın 15 Temmuz'dan sonra 'kahraman' unvanı alarak adının Kahramankazan olarak değişmesi nedeniyle, iki şehir arasındaki kardeşlik protokolünü yeniledi. 
KAHRAMAN BİR KARDEŞİMİZ VAR
Magdeev burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini haber almalarının ardından Türkiye için oldukça endişelendiklerini belirterek, “Türk Milleti 15 Temmuz'da cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıktı. Türk Milleti bir kahramanlık destanı yazdı. Kardeş şehrimiz olan Kahramankazan'ın bu destanda oynadığı büyük rol bizleri çok gururlandırdı. Bizim böyle kahraman bir kardeşimiz var. Böylesi kahramanlıklar 100 yılda bir dünyada görülür" diye konuştu. 
Ertürk de, kardeş şehirleri olan Neberezhnye Chelnı heyetini ağırlamaktan dolayı şeref duyduklarını ifade ederek, “Daha önce kardeş şehir protokolü ile dostluk temellerini attığımız Tataristanlı kardeşlerimizin ziyareti ile bu dostluk zirveye çıktı. Nail Bey ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz sonrası bizlere taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunma nezaketini gösterdiler. İki şehir arasındaki dostluğun bundan sonra daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Ziyaretlerinden dolayı Kahramankazan halkı adına kendilerine teşekkürlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.
YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Tataristan heyeti daha sonra, resmi temaslarının yanı sıra, kültürel ve sosyal anlamda ziyaretler gerçekleştirdi. TAİ'yi ziyaret eden Tataristan heyeti burada Türkiye tarafından üretilen milli hava araçları ve savunma alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ertürk'ün eşlik ettiği heyet daha sonra, cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan Şener'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret etti. Tataristan heyeti, Kahramankazan'da faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları ile bir araya gelerek, iki ülke arasında ticaret alanında neler yapabileceklerini masaya yatırdılar. Tataristan heyeti daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne nezaket ziyaretlerinde bulundu.      
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!