Kahramankazan Belediyesi, Kıbrıs gazileri adına resepsiyon düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan Belediyesi, Kıbrıs gazileri adına resepsiyon düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 17:37

Kahramankazan Belediyesi, Kıbrıs gazileri adına resepsiyon düzenledi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA) - KAHRAMANKAZAN Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44’üncü yıl dönümünde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.
Kahramankazan Belediyesi Çok amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen resepsiyona Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Engin Aksakal ve ilçe protokolü ile vatandaşlar ve Kıbrıs gazileri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda, Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan olayların anlatıldığı bir belgesel gösterildi.
‘KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Başkan Ertürk, burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en kalbi duygularıyla kutladığını belirterek, şunları söyledi:
“Barış Harekâtı, Kıbrıs adasının eşit ve ortak sahibi olan Kıbrıs Türkü'nün hukukuna, hürriyetine ve mevcudiyetine kasteden Rum zulmünü ve teşebbüsünü tarihe gömmüştür. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, Türk Milleti’nin adada maruz bırakıldıkları haksız ve gayrimeşru kısıtlamalara rağmen her türlü badirenin üstesinden gelebilecek güce sahip olduklarını kanıtlaması bakımından da oldukça önemlidir. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Kıbrıslı Türk kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir.”
‘YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN KKTC’
Kıbrıs Gazileri adına konuşan Gazi Özcan Altunel de, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 44’üncü yıl dönümü kutlu olsun. Şehitlerimize ve hicrete irtihal eden gazilerimize Allah rahmet, hayattaki gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Kıbrıs’ta bin şehit, 30 bin gazi verdik. Bir daha böyle felaketler yaşanmasın. Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşasın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!