Kahramankazan-Ankara yolu genişletme çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan-Ankara yolu genişletme çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 13:43

Kahramankazan-Ankara yolu genişletme çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA) – KAHRAMANKAZAN - Ankara devlet karayolundaki genişletme çalışmaları sürüyor. 
15 Temmuz 2019’da tamamlanması beklenen yolda, 2 gidiş 2 geliş olan çalışmalar sonrasında 3 gidiş 3 gelişe çıkarılacak. Yolun genişletilmesi ile birlikte 12 adet köprülü kavşak inşa edilecek. Ankara’nın önemli sanayi kümelenmelerini de barındıran bölgedeki trafik yoğunluğu azalırken, yatırımlar artacak. Bu genişletme sayesinde başkentin önemli sanayi kümelenmelerinin bulunduğu Saray Sanayi bölgesi, Türkiye’nin en büyük ikinci projesi HAB, TeknoHAB ve Ankara Lojistik Üssü'nün de bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş olacak. Trafik yoğunluğunun azalacağı yolda daha güvenli bir trafik akışı sağlanacak. 
‘BÖLGEDEKİ YATIRIMLARINDA ARTMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK’ 
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yol genişletme projesinin tamamlanması ile birlikte ilçedeki yatırımların da belirterek, şunları söyledi: 
“Kahramankazan yalnızca Ankara'da değil, Türkiye'de de önemli bir yere sahip olan birçok sanayi kümelenmesine ev sahipliği yapıyor. İlçemiz sınırları içerisinde büyüklü ve küçüklü 4 bine yakın üretim unsuru bulunuyor. İlçemizin nüfusu 52 bin 500 olmasına karşın 90 bine yakın sigortalı çalışan var. Ayrıca ilçemizde Ankara Lojistik Üssü, TAİ ve soda külü alanında üretim yapan dünya çapında birde maden yer alıyor. Yine Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonra ikinci en büyük yatırımı olacak olan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Gölgesi (HAB) yine HAB içerisinde kurulacak olan TeknoHAB da tamamlandığında çalışan nüfus sayısı daha da artmış olacak. Zaten hali hazırda 60 bin kişi günü birlik olarak başkentin çeşitli ilçelerinden buraya çalışmaya geliyor. Bu nedenle bu yol bizim için çok ama çok önemli. Kahramankazan'a ve bölgeye büyük katkıları olacak. Çok uzun yıllardır sabırsızlıkla beklediğimiz bir proje. Bu yol ilçemizin refah seviyesi yükseleceği gibi bölgedeki yatırımlarında artmasına önemli katkı sağlayacak.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!