Kahraman dönerci konuştu! "Engellemesem kafasını kopartacaktı"

Güncelleme Tarihi:

Kahraman dönerci konuştu Engellemesem kafasını kopartacaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 15:13

Almanya'nın Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein'ın boğazını kesmek isteyen saldırganı, Türk dönerci Abdullah ile oğlu Ahmet Demir, engelledi. Demir, “Engellemesem başkanın kafasını kesip koparacaktı” dedi. Yaralı kurtulan Başkan Hollstein ise “Abdullah ve oğlu olmasa ben şimdi ölüydüm” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein'ın hayatını Urfalı dönerci Ahmet Demir kurtardı. 27 yaşındaki Ahmet Demir, belediye başkanın boğazını keserek kafasını koparmak isteyen saldırgana müdahale etti. Saldırganı etkisiz hale getirdi. Demir sayesinde başkan saldırıdan hafif yaralı kurtuldu. Başkan Hoffstein dün düzenlediği basın toplantısında “Çok şanslıyım ki bana yardım eden insanlar vardı. Baba ile oğul yardıma koştu. Abdullah ve oğlu olmasa ben şimdi ölü biriydim. Eminim bugün burada sizin karşınızda oturamazdım” dedi. Mültecilere yardım ettiği için 'Mülteci dostu' olarak bilinen belediye başkanı basın toplantısında sürekli tehdit aldığını da anlattı.  

Kahraman dönerci konuştu Engellemesem kafasını kopartacaktı

Haberin Devamı

EŞİNE VE KENDİSİNE DÖNER SÖYLEDİ

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti sınırları içinde kalan Altena beldesinde meydana gelen saldırıda babasıyla birlikte belediye başkanının hayatını kurtaran Ahmet Demir saldırıyı Hürriyet'e şöyle anlattı. “Belediye başkanıyla yakından tanışıyoruz. Sürekli bizde döner yer. Pazartesi akşamı da saat 20.00 sıralarında yine dükkana geldi. Birisini kendisi, diğerini de de eşi için olmak üzere iki tabak döner ısmarladı. Dönerleri alıp eve gidecekti. Ben döner hazırlarken kendisiyle sohbet ettik. Bana salı günü (dün) Altena'ya cumhurbaşkanının gelmesinin planlandığını ancak son anda programın iptal edildiğini anlatıyordu. Biz konuşurken o sırada uzun boylu, yaklaşık bir 90 boyunda ve 50 yaşlarında bir kişi dükkana geldi. Zaman zaman bizde döner yiyen birisiydi. Ama iyi tanımadığım birisi. Biz konuşurken 'sen belediye başkanı mısın' diye başkana sordu. Evet cevabını alınca birden bıçağını çekti.”  

Kahraman dönerci konuştu Engellemesem kafasını kopartacaktı

BAŞKAN BOĞUŞURKEN YARDIMA KOŞTU
Demir saldırganı nasıl durdurduğunu ise şöyle anlattı: “Bıçakla belediye başkanına saldırdı. Boğazını kesmek istedi. Küçük oranda da olsa boğazını bıçakla kesti. Başkan ona direndi. Tezgahın arkasından ön tarafa, başkanın yardımına koştum. Saldırganın bıçak tutan elini kavradım. Başkanın boğazından bıçaklı elini uzak tutmak için çok uğraştım. O sırada mutfakta gürültüleri duyan babam da yardıma koştu. Belediye başkanı ben ve babam adamı zor zapt ettik. Elinden bıçağı aldım. Kafasını koltuğumun altına alarak sıktım ve onu yere yatırdım. Belediye başkanı çok korkmuştu. Babam onu sakinleştirirken annem de bir bardak su ver. Ben saldırganı tutarken dükkanın hemen 10 metre ilerisinde bulunan polis karakoluna annem haber vermek için koştu. Hemen polisler geldi. Saldırganı tutarken o sürekli 'polisi çağırın, beni vursunlar' diye bağırdı. Polislerin elinde tabancayı görünce saldırgan 'beni vurun, beni vurun' dedi. Gelen polislere saldırganı teslim ettim. Bana göre saldırgan sarhoş değildi. Kendindeydi ve çok güçlü biriydi. Engellemesem belediye başkanın kafasını kesip koparacaktı.”

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI BİZE SARILDI
Demir saldırıdan dolayı belediye başkanın çok korktuğunu ve renginin bembeyaz olduğunu da anlatırken “Polisler saldırganı götürdükten sonra belediye başkanı bize teşekkür etti. Çok duygusallaştı ve gözleri yaşardı. Bana ve babama sarıldı hayatını kurtardığımız için çok teşekkür etti. Adam şok geçirmişti” dedi. Başbakan Angela Merkel saldırıya uğrayan belediye başkanına geçmiş olsun mesajı yayınladı. Başbakan Merkel, mesajında saldırıyı kınadı. KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet ise saldırının “Güvenlik güçleri saldırının siyasi motifli olduğundan hareket ediyor” dedi. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ve KRV eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul de saldırıyı kınadı. Eyalet İçişleri Bakanı Reul “Döner büfesi sahiplerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!