'Kağıtların Dansı' Aydın Kanza'da

Güncelleme Tarihi:

Kağıtların Dansı Aydın Kanzada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 13:47

'Kağıtların Dansı' Aydın Kanza'da

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - EMEKLİ öğretmen Hikmet Özkaya'nın atık kağıtları kullanarak yaptığı çalışmaların yer aldığı karma sergi açıldı.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi, bale eğitimi alan çocukların atık kağıt kullanılarak yapılan kıyafetleri giydiği dans gösterisiyle açıldı. Sergide, Hikmet Özkaya ve Fatma Çomruk'un kâğıt katlama, Gönül Çınar'ın akrilik, Figen Özkaya'nın suluboya resim, Yasemin Çınar'ın kasnak, Aydın Balcı'nın da çakıl taş çalışmalarından oluşan dekoratif eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kağıttan sanat eserleri çalışmalarıyla bugüne kadar 10 kişisel sergi açan, 9 karma sergiye katılan Hikmet Özkaya, 'Kâğıtların Dansı' adını verdiği çalışmalarıyla her türlü atık kâğıdı sanat eserlerine dönüştürerek farkındalık yarattı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Özkaya, "Amacım; sınırsız ve sorumsuz bir şekilde tüketilen kâğıt kaybına bir karşı duruş sergilemek, 'İşe yaramaz' denilen atık maddelerle güzellikler oluşturmak. Atık gazete, dergi, broşür, mukavva, kalın kartonu renklere göre ayırıp katlıyorum, kıvırarak değişik şekiller deriyorum, çizdiğim desenlerin üzerine yapıştırıyorum. Ayrıca ince ve kalın kartonlar, yumurta kolilerini de suda yumuşatarak hamurlaştırıyorum, tutkal ve boya ilave edip şekillendiriyorum. Üç boyutlu rölyef çalışmasıyla duvar panoları, dekoratif süs eşyaları üretiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!