Kağıthane’de sokak iftarı geleneği bu kez çocuklarla yaşatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane’de sokak iftarı geleneği bu kez çocuklarla yaşatıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 09:03

Kağıthane’de sokak iftarı geleneği bu kez çocuklarla yaşatıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) -KAĞITHANE’DE her gün düzenlenen sokak iftarında masaları bu kez çocuklar donattı. Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan çocuklar, yemeklerini yedikten sonra kendileri için kurulan platformda doyasıya eğlendi.

Çağlayan Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına aileleriyle birlikte 2 bin çocuk katıldı. Hayatlarında ilk kez oruç tutan ve oruç tutmaya çok küçük yaştan beri devam eden çocuklar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar açtı.

“AÇ OLAN İNSANLARIN YAŞADIKLARINI ANLADIM”

Oruç tutmanın kendisini biraz zorladığını belirten Nisan Yaren Kuşçu, “Kitap okumak ve uyumak gibi kendimi yormayacak aktiviteler yaptım. Aç olan insanların yaşadıklarını ve yemeklerin israf edilmeyecek kadar değerli olduğunu anladım” ifadelerini kullandı.

Oruç tutmanın kendisine keyif verdiğini belirten Kübra Yaman, “İftar vakti gelene kadar uyudum ve arkadaşlarımla oynadım” derken, daha önce de oruç tecrübesi olduğunu belirten 9 yaşındaki Handan Yaman tekne orucu tuttuğunu söyledi.

“ORUÇ BİZİM İÇİN ZOR, BÜYÜKLER İÇİN KOLAY”

Oruç tutmanın küçükler için zor ancak büyükler için kolay olduğunu belirten Ronay Çalıkılıç, “Büyükler oruç tutmaya alışık ancak biz küçükler oruç tutarken biraz zorlanıyoruz. Bugün susamadım ama çok acıktım. Oruç tutan insanlar gün boyu çok fazla şey yapmamaya çalışır ama ben gezdim ve top oynadım. Bu da beni acıktırdı” dedi.

YAŞI KÜÇÜK RAMAZANSEVERLER ORUÇ TUTTU

Kendisinin küçük değil, büyük olduğunu belirten 13 yaşındaki Muhammet Talha, oruç tutarken fazla zorlanmadığını kaydetti. Arkadaşlarıyla iftar sofrasında yerini alan ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Baran Bayrak, gün boyunca acıkma ya da susama yaşamadığını, canının yalnızca dondurma çektiğini belirtti.

YEMEK YEMENİN TADINI ÇIKARIYORUM”

Herkese oruç tutmayı tavsiye eden Muhammet Mustafa Kaya, “Oruç tutmak çok kolaydı. Güzel bir gün geçirdim. Şimdi de yemek yiyerek bunun tadını çıkarıyorum” dedi.

“YEMEK MENÜMÜZÜ ÇOCUKLARA GÖRE AYARLADIK”

Çocukların iftar sofrasına katılan Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Binlerce çocuğumuzla birlikte iftar yapacağız. Çocuklarımız için özel menü hazırladık. Umarım beğenirler. Çocuklarımız bir yandan tatile hazırlanıyor, bir yandan da Ramazan’ın güzelliğini yaşıyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL RAMAZAN EĞLENCESİ

Çocuklar iftar programı sonrası Hasbahçe’de kendileri için kurulan özel platformda eğlenerek kendilerini ödüllendirdi. Şarkı yarışmasında hünerlerini sergileyen çocuklara hediyeler verilirken, sahneye çıkmayan çocuklar maskot ve tahta bacak ile dans ederek eğlendi. Birbirinden eğlenceli aktivitelerle ders stresinden biraz olsun kurtulan çocuklar, sihirbaz Mithat’ın akrobatik hareketleri ve ateş gösterisiyle unutulmaz bir gün yaşadı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!