Kağıthane'de Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları başladı

Güncelleme Tarihi:

Kağıthanede Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 13:09

Kağıthane'de Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları başladı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - KADINLARIN şehir yönetiminde aktif rol alması ve şehre aidiyet duygusunun gelişmesi amacıyla Kağıthane Belediyesince her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları’ bu yıl Çeliktepe Mahallesi'nde başladı.

Mahalle sakini kadınların katıldığı toplantıda istek ve öneriler görüşüldü. Yerel gündemin yanı sıra ulusal gündemin de ele alındığı toplantıda kadınlar; kentsel dönüşüm, sosyal yardım hizmetleri, üstyapı yatırımları gibi merak ettikleri konularda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a sorular yöneltildi. Ayrıca toplantıda 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Referandumu ile ilgili görüşler dile getirildi.

İlçede kentsel dönüşüm oranının yüzde 60 'a vardığını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç kadınlara, ada bazlı dönüşüm yaptırmaları konusunda tavsiyede bulundu. Ada bazlı kentsel dönüşümlerde belediyenin yüzde 30 imar artışı bonusu verdiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, “Bu sayede daha çok eve sahip olacaksınız. Ayrıca ada bazlı dönüşümlerde bina arsanın yüzde 40'ını kaplıyor. Geri kalan yüzde 60'lık bölümdeyse park, yeşil alan ve otopark olmasını zorunlu hale getirdik. Ada bazlı dönüşüm yaptırırsanız hem eviniz afetlere dayanıklı hale gelecek, hem daha çok eve sahip olacaksınız hem de yaşadığınız yerde park ve yeşillikler olacak” dedi.

“BU REFERANDUM BU ÜLKE İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR”

Kılıç, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Referandumuyla ilgili de şöyle konuştu:

“Bu referandum bu ülke için büyük bir fırsattır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili ortaya konan karşı argümanlar oldukça yersiz ve yeterli değiller. Bu sistem tek bir kişi için getirilmiyor aksine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir gün görevini bıraktığında gelecek kişilerin de aynı istikrar ve güvenle yoluna devam etmesi için ortaya konuyor. Hiç kimse bunun aksini iddia edemez.”

Çeliktepe Mahallesinde gerçekleştirilen buluşmayla birlikte başlayan Kadın Kent Gönüllüleri Toplantıları toplam 19 mahallede hafta içi her gün gerçekleştirilecek. 29 Mart’a kadar sürecek olan toplantılar Sultan Selim Mahallesi'nde son bulacak.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!