Kağıthane Belediyesi Suriyelilere İftar Yemeği Verdi

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane Belediyesi Suriyelilere İftar Yemeği Verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 22:42

Kağıthane Belediyesi, İstanbul’da ikamet eden Suriyeli öğrenci ve ailelerine iftar yemeği verdi.
Sadabad Camii yakınında düzenlenen İftar Programı’na Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, belediye başkan yardımcıları, STK yöneticileri ve Suriyeli ilkokul öğrenciler ve aileleri katıldı. İftar programı öncesinde Kağıthane Belediyesi’nin hazırladığı eğlence alanında hazır bulunan Suriyeli çocuklar, çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Türkiye’de öğrenimlerini sürdüren Suriyeli çocuklar ve aileleri için iftar programı tertip ettiklerini söyleyen Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu etkinliklerle Ensar- Muhacir ilişkisi ortaya koyduklarını ifade etti.
Suriyeli öğrenci çocukların daha önce kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirten Başkan Kılıç, “Ramazan ayının son günlerine geldik. Kâğıthane’mizde ilkokul çocuklarımızın devam ettiği okuldaki Suriyeli öğrenci arkadaşlarına ve ailelerine iftar tertip ettik. Suriyeli komşularımızla çocuklarımızla birlikte olacağız. Kaymakamımızda bizlerle birlikte olacak. Çocuklarımız Suriyeli komşularımız yaşamlarını düzenli bir şekilde sürdürüyorlar. Bugünde onlarla birlikte, Ensar-Muhacir düşüncesi içerisinde aynı sofrayı paylaşıyoruz. Bu vesileyle herkesin ramazan ayını tebrik ediyorum. Öte yandan öğrencilerimiz okula başladığında giyişi ve kırtasiye malzemesi konusunda da destek veriyoruz. Çocuklarımıza kıyafet desteği veriyoruz. Sürekli birlikteyiz. İhtiyacı olan aileler gıda desteğinde bulunuyoruz. Her zaman yanlarındayız” diye konuştu.
İftar yemeğinin ardından programa katılan Suriyeli aileler, Kağıthane Belediyesinin Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlemiş olduğu ‘Aşık Atışması’ etkinliğine katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!