Kafkasların incisi vizörde ve tuvalde

Güncelleme Tarihi:

Kafkasların incisi vizörde ve tuvalde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 15:27

Kafkasya’nın incisi olarak bilinen Kuzey Osetya ve Güney Osetya’dan birçok sanatçının fotoğraf ile resimleri Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Dünya Alan Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası art’ALAN Fotoğraf ve Resim Sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açıldı. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Türkiye Temsilciliği Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Enver Sheykhov, merkezin temsilcisi Natig Guliev ile çok sayıda sanatsever katıldığı açılışta Oset Alan Kültür Derneği Bars Dans Ekibi performans sergiledi.

120 FOTOĞRAF 60 RESİM

Ressam İrme Kochieva, sergide Rusya Federasyonu Kuzey Osetya-Alanya ile Güney Osetya’dan 23 fotoğrafçının 120 fotoğrafı ve Türkiye’nin birçok şehrinden Oset-Alan kökenli 15 ressamın 60 eserinin sergilendiğini söyledi. Sergide ayrıca Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti’nden yönetmen-yapımcı Temina Tuaeva’nın Alanlar hakkındaki belgeselleri ve yönetmen-yapımcı Murat Djusoev’in ‘Maden’ filmi ile Osetya-Alanya tanıtım videoları da, video-art salonunda sergi süresince her gün saat 17.00'da izlenebilecek. Sergi 12 Şubat’a dek ziyaret edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!