Kafeslerdeki kekliklerle ava 4 bin 700 lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Kafeslerdeki kekliklerle ava 4 bin 700 lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 11:07

Kafeslerdeki kekliklerle ava 4 bin 700 lira ceza

Haberin Devamı

Suat DENİZ/IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'ın kırsal kesimindeki kafeslerde bulunan canlı kekliklerin ötmesi üzerine gelen keklikleri, tuzaklayarak yakalayan 2 kaçak avcıya toplam 4 bin 700 lira para cezası kesildi.
Havaların ısınması, çiftleşme ve üreme döneminin başlaması nedeniyle başlayan av yasağına rağmen merkez Melekli Beldesi Naldöven Mevkii'nde 4 canlı keklik kullanarak avlanmak isteyen 2 kişi, 6 kafesle birlikte yakalandı. Şanlıurfa'dan gelen kaçak avcılara kişi başına 1358 lira ve 4 keklik için 2 bin olmak üzere toplam 4 bin 716 lira, 4915 sayılı Kara Avcılığına muhalefet suçundan idari ve tazminat cezası kesildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, şöyle dedi:
"Kekliklerde çiftleşme ve üreme dönemi başladığı için av yasağı var. Buna rağmen yanlarında bulunan kafes içindeki canlı kekliklerle av yapıyorlar. Kekliklerin ses ve görüntüsünden faydalanarak keklikleri çağırıyor, kafeslere yaklaşan kuşları tuzaklama yöntemi uygulayarak sözde av yapıyorlar. Kaçak avcılar, Jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalandı. Kekliklere ve av malzemelerine el konuldu. Avlanan 2 kişiye toplam 4 bin 716 lira ceza kesildi. Yaban hayata zarar veren kişi ya da kişilerin, vatandaşlarımız tarafından 156 Jandarma veya Orman Su İşleri Şube Müdürlüğümüze ihbar etmelerini bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!