Kafelerde KAR KEYFİ

Güncelleme Tarihi:

Kafelerde KAR KEYFİ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 14:39

YURT genelinde yoğun kar yağışından dolayı evinden çıkamayan vatandaşlar kendilerini evlerinin yakınındaki kafe ve pastaneler attı. Kafe ve pastaneler yaşanan yoğunluklardan dolayı çalışanlarının izinlerini kaldırdı. Bir çok işletmeci hafta sonu yakaladıkları ciroyu, hafta içinde elde ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’yi etkisi altına kar yağışı sonrası kapanan yollar yüzünden birçok kişi iş yerlerine gidemedi, evlerinden çıkamadı. Okullar tatil edildi. Mesai saatleri değiştirildi. Çalışanlar erkenden evlerine gönderildi.

Cuma gününden itibaren kar yağışı nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kalan vatandaşlar da kendilerini dışarı attı. Araçlarla seyahat etmek zor olduğu için evlerine uzak olan bölgelere ya da AVM’lere gidemeyen vatandaşlar mahalle aralarındaki, evlerine yakın kafelere koştu. Genellikle hafta sonlarında kalabalık olmasına alışılan kafelerde kar nedeniyle hafta içi de yoğunluklar yaşanmaya başladı. Özellikle Pazartesi ve Salı günü birçok kafede yer bulmakta zorluk yaşandı. 

HAFTA İÇİ TAM KAPASİTE
İstanbul Maltepe’de faaliyette olan bir kafenin işletmecisi sadece hafta sonu tam kapasite çalıştıklarını ancak kar nedeniyle haftanın ilk iki gününde hafta sonu cirolarını yakaladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İşletmeci, “Öğlen saatlerinden itibaren kafemiz bir hayli yoğun olmaya başladı. Sektörde çalışanlar genellikle hafta içi izin kullanır. Bu yüzden hazırlıksız yakalandık aslında. Yoğunluk artınca da izinde olan arkadaşlarımızı çağırmak zorunda kaldık” dedi. İstanbul Küçükyalı’daki bir pastanenin işletmecisi de şunları söyledi: “Müşterilerimiz genelde bulunduğumuz mahalleden olur. Hafta içi öğlen saatlerinde çok az müşterimizi olurdu. Ancak kar yağışından sonra işe gidemeyenler bize koştu. Bunların dışında burada oturmayıp evine alışveriş yapanların sayısı bir hayli arttı. Kurabiye, kek ve poğaça satışlarımız da yükseldi.”

Kafelerde KAR KEYFİ


İZİNLER KALDIRILDI
Bahçelievlerde faaliyet gösteren bir nargile kafenin işletmecisi de, bazı müşterilerin yarım saat oturacak masa bulmak için beklemek zorunda kaldığını söyledi. Çalışanlarının izinlerini bu süreçte kaldırdıklarını anlatan işletmeci, “Cuma ve Cumartesi akşamları en yoğun saatlerimiz olurdu. Hafta içi akşam saatlerinde iş çıkışlarında da yoğunluk yaşanırdı. Ancak gündüz saatlerinde pek fazla kimse gelmezdi. Bu yüzden bazı çalışanlarımız öğleden sonra işe gelirdi. Kar yağışları sonrasında çalışanlarımız daha erken saatlerde iş yerlerine geldi. Neredeyse hafta içinde hafta sonu cirolarını geçtik” ifadelerini kullandı.

Kafelerde KAR KEYFİ


 

BAKMADAN GEÇME!