Kafası karışık bir ödül töreni

Antalya TV Ödülleri’ndeydim... Jüri üyesi olarak değil, yayıncı kuruluş TV8 olduğu için kırmızı halı sunucusu olarak...

Haberin Devamı

4’üncü kez yapılıyor bu ödül töreni ama hâlâ kafalar karışık.
Birkaç not aldım geceden...

Mardan Palace olmaz
- Bir defa bu Mardan Palace’ın balo salonu yayıncılık açısından bir ödül töreni için asla uygun değil.
Salonun tavanı alçak, bu yüzden sahnenin görkemi yok. TV8 ekibi buna rağmen iyi iş çıkardı. Bizim kırmızı halı bölümünün ışığı da görüntüsü de müthişti mesela, ancak aynı etki salonda olmadı. Nedeni salonun yetersiz olması.

Yapımcıların oyuncağı
- Adayların yapımcı ve kanalın başvurusuyla gerçekleşmesi saçmalığına acil son verilmeli. Ön jüri oturur kategorileri belirler adayları seçer. Diğer türlü bu ödül töreni yapımcıların oyuncağı oluyor.

Kenan’la Kıvanç kapışmaz!
- Mesela “Kuzey Güney” aday değildi. Neden, çünkü Ay Yapım, iki yapımını “Karadayı” ve “Kuzey Güney”i, iki oyuncusu Kıvanç’la Kenan’ı birbirine kırdırmak istemiyor. Bu sezon dizisi bitecek Kıvanç’ı geri çekip, yeni başlayan Karadayı’nın oyuncusu Kenan’ı öne sürüyor. Bunlar yapımcıların inisiyatifine kalacaksa jüriye ne gerek var?

Haberin Devamı

Zerin Tekindor neden?
- “Kuzey Güney” yarışmıyor ama dizinin oyuncusu Zerrin Tekindor en iyi yardımcı kadın dalında yarıştı ve ödülü aldı. Müthiş oyuncu, ödülüne itiraz yok ama prensip olarak jüri buna izin vermemeliydi. Bir yapım ya tam aday olur ya hiç olmaz diyebilmeliydi...

Acun, CHP diye mi gelmiyor?
- Acun da yok mesela... Aday göstermemiş yapımlarını. Neden? Antalya CHP’nin olduğu için siyasi bir tavır olabilir mi diye konuşuldu kulislerde. Sanmıyorum. Geçmiş yıllarda bir şeye küsmüştür, o yüzden katılmamıştır. Ama bu iş böyle keyfe bırakıldığı zaman en çok izlenen yapımların olmadığı bir TV ödüllerine dönüşüyor bu iş.

Eski-yeni dizi saçmalığı
- Bir de bu yıl drama ve komedi dizi kategorilerinde “yeni başlayan”, “geçen sezondan kalanlar” diye saçma bir şey icat etti jüri. “Karadayı”yla “Muhteşem Yüzyıl”ı yarıştırmamak için. 5-6 yıl üst üste Emmy kazanan Amerikan dizileri oluyor da bizde 3-4 yıl aynı dizinin kazanması kimi neden rahatsız ediyor anlamadım.

O zaman talk show’u da bölün
- Yeni yapımlara haksızlık oluyormuş. O zaman talk Show’u neden eskiler-yeniler diye bölmediniz? “Beyaz Show” varken hangi talk show ödül alabilir? Yeni talk show’lara haksızlık olmuyor mu?
Yarışmayı da bölün o zaman... Yıllardır oturmuş “Kim Milyoner Olmak İster” varken yeni başlamış ama reytinglerde hep ilk 10’da olan “Büyük Risk”e haksızlık olmuyor mu?

Haberin Devamı

Muhteşem’in suçu başarılı olmak mı?
- Bu yüzden yeni-eski ayrımı diye bir şey hiçbir kategoride olmamalı. Kim iyiyse o almalı ödülü. Her sene Beyaz’sa Beyaz, Muhteşem’se Muhteşem... Onların suçu başarılı olmak mı?

Ekranda 15 kategori yayınlansın
- Seneye bu töreni kim yayınlayacaksa rica ediyorum 39 değil, sadece 15 kategorilik bölümü ekrana getirsin. Detay kategoriler yayın öncesi salonda hızlıca verilsin. En önemli 15 kategori başladığı zaman canlı yayına geçilsin, 2 saatte bitsin. 3,5 saat ödül töreni mi olur? Ben bunu bu yıl TV8 yönetimine çok bastırdım ama Antalya’ya kabul ettiremediler.

Osman Sınav’la Apo bunu nasıl yaptı
- Osman Sınav ve Abdullah Oğuz gibi iki deneyimli yönetmen jürideyken En İyi Yönetmen Ödülü “Muhteşem Yüzyıl”a nasıl gitti anlamadım. Yağmur ve Durul Taylan çok başarılı yönetmenler, bunu tartışmam ama Muhteşem üç yıldır aynı platoda çekiliyor. Girişleri, çıkışları, trafiği her şeyi belli. Herhalde Yağmur ve Durul gözleri kapalı çekiyorlardır diziyi artık. Ama en iyi yönetmen ödülünü aldılar.

Haberin Devamı

Antalya, TRT sempatizanı
- Antalya TV Ödülleri’nde adaylıklarda abartılı bir TRT sempatizanlığı seziyorum. Neredeyse her kategoride TRT vardı, hatta birkaç adaylıkla. Geçen yıl da böyleydi...

Cannes’da Nuri Bilge’ye haber uçtu
- Bir de tabii ki ödül almaya gelmeyenler var. Ödül alanlara mutlaka önceden haber uçurulmalı. Bizzat tanığıyım... Cannes’da bile jüri Nuri Bilge’ye, “Bir yere ayrılmayın size bir şeyler çıkabilir” haberini el altından gönderdi. Antalya jürisi de ödül kazananlara bir işaret çaksa, ödüller bu kadar sahipsiz kalmaz.

Yazarın Tüm Yazıları