Kafam rahat değil

Güncelleme Tarihi:

Kafam rahat değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sürekli kart gördüğü ve sakatlandığı için Fenerbahçeli taraftarların boy hedefi olan tecrübeli futbolcu kendini savundu. Hakemlerin sert futbola bakış açısından şikayetçi olan Murat Yakın, ‘‘Ne yapacağımı bilemiyorum. Sert oynasam kart görüyorum, yumuşak oynasam takıma zarar veriyorum’’ dedi.

Farklı anlayış

Murat Yakın dert küpü. Sarı lacivertli futbolcuya bir dokunduk, bin ah işittik. Bu sezon oynadığı maçlarda ortaya koyduğu olumlu futboluyla takımının başarısında önemli rol sahibi olan Murat'ın en büyük sıkıntısı hakemlerin bakış açısı. Murat Türkiye'deki futbol anlayışının Avrupa'dan çok farklı olduğuna inanıyor.

Sevdiğim için

Trabzonspor maçına sakat sakat çıktığını dile getiren Murat, bu özveriyi Teknik Direktör Joachim Löw ve Ali Yıldırım'ı çok sevdiği için yaptığını söylüyor. Tecrübeli futbolcu, ‘‘Takımım için kendimi riske attım. İsviçre milli maçında bile kendimi riske atmadım. Seyirciden anlayış bekliyorum. Ne olur bana kızmasınlar’’ dedi.

Çok sinirliydim

Stutgart formasıyla bir sezonda 4 sarı kart gördüğüne değinen Murat Yakın sözlerini şöyle sürdürdü: Samsun maçında hakem sanki beni oyundan atmak için şartlanmıştı. İlk yarıda agresif oynadım. İkinci yarıda Metin'in ayağını kırdılar. Çok sinirliydim. Bir tek hareket yaptım. Direk kırmızı kart çıkardı. Bu haksızlıktır.

İkilem içindeyim

Türk hakemlerini iyi tanıdım. Şimdi ikilem içindeyim. Benim oyun stilim agresiftir. Fiziksel yönden oyuna ağırlığımı koyuyorum. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Sert oynasam, kart göreceğim. Yumuşak oynasam, takıma yararlı olamayacağım. Ayrıca seyircinin de tepkisini alırım. Herşeye rağmen F.Bahçe'yi seviyorum. Elimden geleni yapacağım.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!