Kafaları lapa olmuş

Güncelleme Tarihi:

Kafaları lapa olmuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 00:28

SURİYE krizinde başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin ısrarla Rusya’yı anlamak istemediklerini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Onların kafaları iyice karışmış, lapa gibi olmuş” dedi.

Haberin Devamı

Moskova’da düzenlenen dış yatırımlar forumunda yaptığı konuşmada Suriye krizine ayrı bir bölüm ayıran Putin, “Batı’da çoğu Suriye’de ne olup bittiğini bilmiyor bile. Suriye’de nihai hedefin ne olması gerektiğini de bilmiyorlar. Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği operasyona Batı’da karşı çıkanların akılları iyice karışmış, kafaları lapa gibi olmuş” dedi. Özellikle ABD’nin ısrarla Rusya’nın karşısında yer almasını da eleştiren Putin, “Mesela şimdi ABD uçaklarla Özgür Suriye Ordusu denilen oluşuma havadan yeni mühimmat sevkıyatı yapmış. Biri çıkıp bana şu Özgür Suriye Ordusu’nun nerede bulunduğunu göstersin. Sevk edilen silahlar tıpkı yine ABD’nin yürüttüğü eğit-donat programındaki gibi fiyaskoyla sonuçlanmasın. Yeni silahların yine IŞİD militanlarının eline geçmeyeceği garantisini kim verebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye ılımlı mesaj

Türkiye’yi övücü ifadeler kullanan Rus lider, “Türkiye en önemli ortaklarımızdan biri. İnşaat sektöründe Türk şirketleri son yılda 12 milyar rublelik (200 milyon dolarlık) iş yaptı. Türkiye’den bize tarım ürünleri sevkıyatı artıyor. Biz ise Türkiye’ye ciddi miktarda enerji desteği sağlıyoruz. Tabi terörle mücadele konusunda aramızdaki ilişkileri hangi esaslara göre kurmamız gerektiğini daha iyi idrak etmemiz lazım. Terörle mücadele kulvarında aramızda daha yakın çalışmamız gerekli. Bizim Suriye’de başlattığımız hava harekâtından Türkiye’nin son derece tedirgin olduğunun farkındayız. Suriye’nin yanı sıra Türkiye’de Kürt faktörü de ciddi endişeler kaynağı. Bugün ülkelerimiz askeri yetkilileri arasında bu hususlarda diyalog mevcut. Ancak bence bu diyalog siyasi düzeye de taşınmalı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!