Kafalardaki sorular

G.SARAY, Fortis Türkiye Kupası’nda elini rahatlatan bir galibiyet aldı. 5-0, G.Saray’a gönül veren herkesi memnun edecek bir sonuç.

Hele ki, bu sonuçta Aydın gibi, camiada uzun süredir en fazla heyecan yaratan futbolculardan birinin katkıda bulunması işin keyfini ikiye katladı. Fakat mesele başka bir yerde.

G.Saray’ın bu maçı kazanması Türkiye Kupası’nda yoluna devam edecek olması, Giresunspor’un elinden geldiğince direnmesi v.s futbolun saha içindeki durumunu yansıtıyor. G.Saray’ı destekleyenlerin veya futbola meraklı olanların kafasında ise başka sorunlar var. Mesela G.Saray yardım kampanyası açmakla iyi mi yaptı? Mesela G.Saray Türk futbolu için yüklendiği misyonda yolun sonuna mı geldi? Mesela G.Saray son birkaç sezonu farklı bir yönetimle geçirseydi daha iyi bir yerde olur muydu?

Tadını alamıyorsunuz

Kafada bütün düşünceler olunca, bir de rakip -sakın aşağıladığım sanılmasın- Giresunspor gibi G.Saray’ın bir şekilde kendi sahasında aşacağı bir rakip olunca gölgede kalıyor. Kafada futbolun saha dışındaki kısmıyla ilgili sorunlar yoğunlaşınca saha içindekinin de tadını alamıyorsunuz. Yoksa ben de Aydın’ı, Ferhat’ı anlatmak isterdim. Futbol yeteneklerinden çok kişiliği ile ilgili soru işaretleri yaratan Sabri’nin iyi oyunuyla ilgili bir şeyler yazmak isterdim. Fakat neticede ben de sıradan bir futbol seyircisiyim. Tek farkım, elimde kalem olması. Ben G.Saray’ın ve aslında hepimizin üstünde düşünmesi gereken genel manadaki problemlerin canımı çok sıktığı bir dönemde sadece oyuna odaklanamıyorum. Bu düşüncemde yalnız olmadığıma da bir şekilde eminim. Hem G.Saraylı, hem Giresunsporlu oyuncuları dünkü maçtaki iyi niyetli oyunlarından ve çabalarından dolayı kutlarım. Bundan başka da bir şey söylemek boş olur.
Yazarın Tüm Yazıları