Kafa karıştıran baz açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kafa karıştıran baz açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 00:00

Telekomünikasyon Kurumu, Ankara’nın hiçbir bölgesinde, "GSM baz istasyonlarından kaynaklanan ve limit değerlerini aşan bir elektromanyetik kirliliğin mevcut olmadığını" açıkladı.

Telekomünikasyon Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, GSM cihazlarının kurulmasına izin verilmesinin ve denetlemenin Kurum tarafından yapıldığı hatırlatıldı. Kurum’un, Ankara’da GSM baz istasyonları için 3 bin 309 adet geçici güvenlik sertifikası verdiği ve bu istasyonlardan 2 bin 217’sinin faal olduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ankara’nın hiçbir bölgesinde, GSM baz istasyonlarından kaynaklanan ve limit değerlerini aşan bir elektromanyetik kirlilik mevcut değildir. Denetim ve ölçüm çalışmalarımız başta Ankara olmak üzere 7 bölge müdürlüğümüz marifetiyle tüm illerimizde düzenli ve periyodik olarak devam etmektedir. Kurumumuzun kontrol etmiş olduğu bir sabit telekomünikasyon cihazının tekrar ölçümünün istenmesi durumunda ise kurumumuza ya da kurumumuzdan ölçüm yetkisi almış kurum ya da kuruluşlara ölçüm yaptırılabilmektedir. Yapılan ölçüm ve denetimlerde görülecektir ki basında yer aldığı gibi elektromanyetik felaket söz konusu olmadığı gibi Ankara ilinde sabit telekomünikasyon cihazlarının ilgili yönetmelikte belirtilen limit değerlerin üstünde çalışması da söz konusu değildir. Böyle durumların oluşması halinde ise yapılan denetimler sonucunda gerekli yasal işlemler ve yaptırımlar kurumumuz tarafından gerçekleştirilmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!