Kadirov'dan Putin'e 'eşcinsellere baskı' iddiası için savunma

Güncelleme Tarihi:

Kadirovdan Putine eşcinsellere baskı iddiası için savunma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 08:29

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Başkan Putin ile görüşmesinde “eşcinsellerin baskıya maruz kaldığı ve hatta öldürüldüğü” iddialarını da gündeme taşıdı. Kameraların önünde gerçekleşen sohbette Kadirov sözlerine, “Çeçenistan cumhuriyetinde sanki bazı olaylar yaşanmış gibi yazılan provokatif makaleler hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum” diye başladı.

Haberin Devamı

TurkRus'un haberine göre Putin’in araya girip “Hangi olaylar?” diye sorması üzerine Kadirov, “Sözünü etmekten bile rahatsız oluyorum ama, tırnak içinde ‘iyi insanlar’ cumhuriyetimizde gözaltına almalar, cinayetler olduğunu yazıyor” dedi.

Putin bu bilgileri yorum yapmadan dinledi.

Kadirov bu “iyi insanların” eşcinsellerin baskıya maruz kaldıklarını yazdıklarını belirtip, “Hatta birisi için gözaltına öldürüldü dediler ama bu şahıs şu an evinde, sağ” diye ekledi.

Kadirov devamında Çeçenistan’da her şeyi yolunda olduğunu, terör tehdidi bulunmadığını ve ekonomik ilerlemenin sürdüğünü Putin’e bildirdi.

“Novaya Gazeta” Çeçenistan’da 100 kadar eşcinselin gözaltına alındığını, gizli bir hapishanede sorgulanarak diğer eşcinsellerin isimlerini vermeye zorlandıklarını yazmış, bu yayınlar yüzünden tehdit aldığını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!