Kadirli'de kurtuluş coşkusu 

Güncelleme Tarihi:

Kadirlide kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 16:13

Kadirli'de kurtuluş coşkusu 

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Kadirli Kaymakamlığı önünde Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan program, Andırın Caddesi'nde Kuvayi Milliye milislerinin temsili karşılanması ile devam etti.  Şehir stadyumdaki kutlamalara Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Sumbas Kaymakamı Ömer Coşkun, Garnizon Komutanı Samet Demirçelik, Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Doç Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Başsavcı Yunus Fırat katıldı.  
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Samet Demirçelik ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan halkın kurtuluş bayramını kutladı. 
Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli'nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi; 
" Bugün 7 Mart, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Kadirli'mizin gurur günüdür. Bugün Kadirli'mizin Bayramıdır. Bu gün, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Kadirli'de ateşle imtihan olduğu gündür. Bugün ''ya istiklal, ya ölüm'' diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, ölümü seçtikleri gündür. 98 yıl önce bu gün Kadirli'nin üzerine 7 Mart günü istiklal güneşinin şafağı sökmüştür. Bu aziz ve necip millet geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da bizi biz yapan milli ve manevi değerlerine ne pahasına olursa olsun gözünü kırpmadan sahip çıkacaktır.
İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı/ Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı/ Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı/  Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' uyarısı doğrultusunda, "Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal" düsturuyla şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir hayatın, bu topraklar üzerinde yaşanmasına izin vermemeliyiz" dedi. 
Okullar arası Kurtuluş Konulu resim, şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenicilere protokol tarafından ödülleri verilirken Halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve Kafkas ekiplerinin gösterileri ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!