Kadir ve Orhan ile askerden arkadaşız...

Güncelleme Tarihi:

Kadir ve Orhan ile askerden arkadaşız...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 17:50

Mazhar Alanson, önümüzdeki hafta çıkacak “Mazhar Olmak” adlı kitabında yaşamının bilinmeyenlerini kaleme aldı. Ünlü sanatçı, Kadir İnanır ve Orhan Pamuk’la çektirdiği askerlik fotoğraflarına da ilk kez bu kitapta yer verdi. Mazhar Alanson'un kitabının ayrıntılarını Cengiz Semercioğlu Kelebek'te yazdı.

Haberin Devamı

Mazhar Alanson'un kitabından / Foto Analiz

Mazhar Alanson, Tuzla’da yaptığı askerlik sırasında Orhan Pamuk ve Kadir İnanır’la aynı birlikte olduğunu “Mazhar Olmak” adlı kitabında yazdı. Pamuk ve İnanır’la çekilmiş fotoğraflarına da kitapta yer veran sanatçı, ayrıca sevenlerine bir CD sürprizi yaptı. “Mazhar Olmak”la birlikte verilecek CD’de, Alanson’un akustik olarak söylediği 15 şarkı yer alıyor. Ev ortamında kaydedilen şarkılarda Alanson kimi zaman detone oluyor, kimi zaman da öksürüyor.

ÖZEL ÇİZİMLERİ DE BU KİTAPTA

Kitabın yayıncısı ünlü reklamcı Serdar Erener’in ajansı Alameti Farika... Hem küçük hem de büyük boy olarak basılan “Mazhar Olmak”ın en önemli özelliği ise içinde sanatçının suluboya ve yağlı boya tekniğiyle çizdiği desenlerin bulunması. Kitabın bazı yerlerinde el yazısıyla anılarını anlatan Alanson, Cem Yılmaz’ı da çizmiş, gittiği şehirleri de...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!