Kadir Has 'Üstün Başarı Ödülü' Prof. Dr. Toner’in

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Toner’in
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 16:04

12. Kadir Has “Üstün Başarı Ödülü” kanser, nanoteknoloji, doku mühendisliği ve biyokoruma alanlarındaki çığır açan buluşları nedeni ile Prof. Dr. Mehmet Toner’e; “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise kanser hücrelerinin metabolizması ve besinlerle ilişkisi konusunda yürüttüğü başarılı çalışmaları ile Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy’a verildi.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu hayırsever işadamı Kadir Has’ın ismini yaşatmak üzere verilen Kadir Has Ödülleri, 22 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Kadir Has Ödülleri’nin bu yılki konusu “Doğa ve Yaşam Bilimlerinde Gelişmeler” olarak belirlenmişti.

İŞTE ÖDÜL SAHİPLERİ
Değerlendirme Kurulu’nun çalışmaları sonucu, Massachusetts General Hospital BioMicroElectroMechanical Systems (BioMEMS) Resource Center ile Harvard Medical School Biomedical Engineering Research and Education Program for Physicians direktörlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Mehmet Toner “Üstün Başarı Ödülü”ne, Rockefeller Üniversitesi öğretim üyesi ve Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics direktörü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy ise “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Mehmet Toner, mühendislik ve tıp alanlarını birbirine bağlayarak, kanser, nanoteknoloji, doku mühendisliği ve biyokoruma alanlarındaki çığır açan buluşları, uzun yıllardır en üst düzey akademik dergilerde yayınladığı çok sayıdaki makalesi, önde gelen üniversitelerdeki başarılı öğretim üyeliği ve öğretim üyesi yetiştirmedeki üstün gayretleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy ise kanser hücrelerinin metabolizması ve besinlerle ilişkisi konusunda yürüttüğü başarılı çalışmaları ile biyoloji ve tıp alanını birleştiren buluşları ve yayınladığı çok sayıdaki makalesi ile gelecekte alanında önde gelen bilim insanlarından biri olacağına dair bıraktığı kuvvetli izlenim nedeniyle ödül almaya hak kazandı.

KADİR HAS’I ANMANIN EN İYİ YOLU...
Prof. Dr. Toner ve Yrd. Doç. Dr. Birsoy’a ödülleri, 22 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirilen törenle takdim edildi. Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, “Kadir Has Üniversitesi 19 yıldır dünyanın en önde gelen üniversitelerine koşut bir eğitim veriyor. Bu da tabii ki bilimsel gelişmeleri yakından takip etmekten geçiyor. Üniversite olarak bilimsel çalışmaları ve bilim insanlarını destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Bugün 12’nci defa vereceğimiz Kadir Has Ödülleri’ni de bu anlayışla ihdas ettik. Kadir Has

Haberin Devamı

Ödülleri’nin bu yılki alanı ise doğa ve yaşam bilimleri olarak belirlendi. Yaptıkları çalışmalarla bilim dünyasında öne çıkan ve alanında önde gelen isimlerden olan bu iki değerli bilim insanlarımızı kutluyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ise şöyle konuştu: “Merhum Kadir Has 86 yıllık yaşamının büyük bölümünü hayır işlerine adamıştı. Bu adeta onun için bir yaşam biçimiydi. Bu mücadelesi ona Devlet Üstün Hizmet Madalyası’nı getirdi. Bu hayır işlerini taçlandıran girişim olarak gördüğü de Kadir Has Üniversitesi’ydi. Merhum Kadir Has, buraya her geldiğinde çok keyifli olurdu. En çok da öğrencilerle sohbet etmeyi ve mezuniyet törenlerini severdi. Bildiğiniz gibi Kadir Has anması ve Kadir Has Ödülleri’ni birlikte icra ediyoruz. Çünkü bilim insanlarını ödüllendirmenin Kadir Has’ı en iyi anma şekli olduğunu düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

İLHAMIMIZI MERHUM KADİR HAS’TAN ALIYORUZ
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Merhum Kadir Has’ın hayırsever kişiliği, sanayici ve ticaret adamı kimliğinin dahi önündeydi. Henüz hayattayken saygıdeğer eşi Rezan Has ile kurduğu Kadir Has Vakfı ile nerede bir ihtiyaç varsa onu karşılamak için çaba harcadı. Bu açıdan kendisi büyük bir yurtseverdi. Onun bu kişiliği Üniversitemiz’in de temelini oluşturdu. Biz de merhum Kadir Has’tan aldığımız bu ilhamla ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bilim, kültür, sanat ve spor alanında ülkemize katkı sağlamak bizim için büyük bir övünç kaynağıdır."

BAKMADAN GEÇME!