Kadir Has Üniversitesi'nin başarı yılı

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Üniversitesinin başarı yılı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 20:41

Kadir Has Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 2015-2016 Akademik Yılı’nda gerek kendi alanlarında, gerekse de sportif branşlarda ödüle doymadı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en aktif vakıf üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi başarıdan başarıya koşuyor. Akademik yıl boyunca çeşitli branş ve derecelerde onlarca başarıya imza atan KHAS’lılar, reklamdan tasarıma; hukuktan spora tam 56 ödül kazandı.

Reklam ve tasarıma damga vurdular, Kristal Elma’da tam 8 ödül kazandılar

Mediacat Dergisi tarafından organize edilen ve Brandweek kapsamında düzenlenenYoung Felis by Vodafone yarışmasında Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri 1’inci ve 3’üncü oldu. Reklam dünyasının en prestijli ödülü kabul edilenKristal Elma’ya damga vuran Kadir Has Üniversitesi iki Kristal Elma, beş Gümüş Elma ve bir Bronz Elma aldı. Kazanılan ödüllerin ağırlıklı olarak mobil ve internet mecrasına yönelik yapılan çalışmalar olması sektör temsilcileri tarafından dikkat çekti.

Haberin Devamı

Geleceğin patronları KHAS’dan

Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencileri, Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi ve Finansbank’ın ortaklaşa yürüttüğü, Geleceğin Patronları Yarışması’nda ‘Polizom’ isimli projeleri ile 850 yarışmacıyı geride bırakarak finale kaldı. Öğrenciler, Finansbank Genel Müdürlüğü’nün yer aldığı Kristal Kule’de gerçekleştirilen final gecesinde görücüye çıkan Polizom projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldüler.

Sanat, İletişim, Fizik ve Hukuk alanlarında önemli başarılara imza atıldı

Kadir Has Üniversitesi’ne bir ödül de Altın Koza’dan geldi. Türkiye sinema endüstrisinin en önemli ödüllerinden biri olan Altın Koza Film Festivali’nde ‘Umut Vadeden Genç Kadın Oyuncu’ ödülünü, ‘Nefesim Kesilene Kadar’ filmindeki performansıyla bir Kadir Has Üniversitesi öğrencisi kazandı. Öte yandan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Mohamed Bin Zayed Vakfı'nın Dugon ve Yosun Koruma Projesi için hazırladığı halkla ilişkiler projesiyle Global Communications Project (GlobCom) yarışmasından birincilikle döndü.

Sporda da lider

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ve spor kulüpleri, 2015-2016 Akademik Yılı’nda sporda da kürsüden inmedi. Kadir Has Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı ile Futsal Takımı, bir üst lige yükseldi. Üniversitelerarası İstanbul Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden futbol takımı da ligi ikinci bitirerek Süper Lig’e terfi maçları oynamaya hak kazandı. 16 Nisan 2016’da gerçekleştirilen 5. Haliç Dostluk Kupası’nı kazanan Kadir Has Üniversitesi kürek ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Türkiye Kürek Federasyonu’nca gerçekleştirilen şampiyonada takım halinde birincilik kürsüsüne çıktı. Son olarak 12 üniversite ve 4 spor kulübünden 110 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Kadir Has üniversitesi 14’üncü Kürek Yarışları’ndan üniversiteler arasında Kadir Has’lı öğrenciler birincilik kupasını kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!