Kadir Has Üniversitesi’nden ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ dersi

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Üniversitesi’nden ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ dersi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 20:14

Kadir Has Üniversitesi, fakülte ve bölüm ayrımı gözetmeksizin tüm öğrencilerinin alabileceği bir ders olarak ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ dersini müfredata ekledi.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Geçmişten bu yana tüm öğrencilerimizin mezun olmak için almaları gereken bir sosyal sorumluluk dersi vardı. Bu ders kapsamında öğrenciler önce teorik bilgileri öğrenip, sonra da kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek bu bilgilerini hayata geçiriyorlardı. Bunların önemli bir kısmı da son yıllarda bizim girişimci sosyal sorumluluk dediğimiz; daha çok iş üretmeye yönelik faaliyetler olmaya başlamıştı. Bu yıl sosyal sorumluluk dersi ile girişimcilik ve inovasyon dersini aynı konsept altında topladık. Dolayısıyla Kadir Has Üniversitesi’ndeki her öğrencinin mezun olabilmek için bu derslerden birini alıp başarmış olması gerekiyor. Öğrencilerimiz istedikleri dersi seçebilirler. Sosyal sorumluluk alanında ya da girişimcilik alanında en az bir yıl eğitim alıyorlar. Bu konularda büyük bir heves olduğu için bu derslerimizi zorunluluk olarak görmeyen öğrencilerimiz aksine bu tip derslerden büyük bir keyif alıyorlar. Hem teorik bilgilerini güçlendirme, hem de iş hayatına hazır olma fırsatı elde ediyorlar” açıklamasında bulundu.

 

Haberin Devamı

Girişimcilik ve İnovasyon dersi öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca girişimcilik ve yenilikçilik konularında yetişmelerini sağlarken, iş hayatlarında hangi sektörlerde ne gibi faaliyetler gösterebilecekleri konusunda onlara ışık tutuyor.

BAKMADAN GEÇME!