Kadir Has Üniversitesi’nde bütün kürsüler akıllandı

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Üniversitesi’nde bütün kürsüler akıllandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 11:15

Kadir Has Üniversitesi’nde yeni eğitim döneminde tüm sınıflarda akıllı kürsü kullanılacak. Akıllı kürsü sayesinde dersler çok daha interaktif olacak.

Haberin Devamı

Teknolojiyi en aktif şekilde kullanan eğitim kurumlarından Kadir Has Üniversitesi önemli bir girişime daha imza attı. Altyapı yeniliklerine ‘Akıllı Kürsü’yü ekleyen Kadir Has’ta yeni eğitim döneminde tüm sınıflarda akıllı kürsü kullanılmaya başlanacak.

Akıllı kürsü sayesinde öğretim üyeleri ve öğrenciler birçok avantaja sahip olacak. Öğretim üyeleri ders notlarını akıllı kürsü aracılığıyla dilediği yerden öğrencilerle paylaşabilecek, öğrenci dersi takip edebilecek.

Akıllı Kürsü’nün Avantajları Neler?

Sınıflardaki akıllı kürsü ve ekranlar sayesinde ders notları tek tıkla ekrana yansıtılabiliyor. Video oynatma, müzik dinleme ve ders esnasında internete bağlanabilme özellikleriyle bilgiye ulaşmak daha kısa zaman alıyor, dersler daha interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Ders anlatanın ve ders dinleyenin hayatını kolaylaştıran akıllı kürsü ile dokunmatik ekranda çizim yapmak da mümkün. Ekranın düzeltme özelliği sayesinde çizim yaparken harcanan süreler de kısalmış oluyor.

Haberin Devamı

Daha katılımcı, daha aktif ve daha verimli ders olanağı sunan akıllı kürsü uygulaması eğitim alanında büyük önem taşıyan yeniliklerden biri olarak değerlendiriliyor. Akıllı kürsülerde Windows 10 işlemci kullanılıyor.

BAKMADAN GEÇME!