2017 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalı?

Güncelleme Tarihi:

2017 Kadir Gecesi ne zaman Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 18:53

Ramazan ayının bitmesine artık çok az bir zaman kala Kadir Gecesinin yaklaştığını bilen vatandaşlar, 'Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?' sorgusuna oldukça büyük ilgi gösteriyorlar. Kadir Gecesi tarihi için araştırmalar günler öncesinden başladı. Kur'an’ın Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu için vatandaşlar bu gecenin önemini biliyorlar. Peki, 2017 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalı? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Kadir gecesi ne zaman idrak edilecek sorusu, bu günü boş geçmek istemeyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ramazan ayının içerisinde yer alan bu özel günü dualar ve ibadetlerle değerlendirmek isteyen Müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan bilgileri dikkate alacak. Peki, 2017 Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Kadir Gecesi tarihi için araştırmalar günler öncesinden başladı. Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır. 

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu sene 21 Haziran Çarşamba akşamını 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

KADİR GECESİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILMALI

* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!