Kadınların şelale tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Kadınların şelale tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 11:02

Kadınların şelale tutkusu

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ALADAĞ(Adana), (DHA)- ADANA’da sıcaklardan bunalan kadınlar doğal şelaleleri mesken tuttu.
Çukurova’nın küp şelaleleri, simit şelalesi, dokuz oluk, körkün, geçilmezkaya gibi doğal su kaynakları her hafta sonu yüzlerce doğa tutkununu kendine çekiyor. Sıcak havanın ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmanın sevincini yaşayan doğaseverler, su kaynaklarının bazı kısımlarında oluşan, şelaleler, doğal havuzlar ve akan ırmağının soğuk sularında yüzmenin keyfini yaşıyor. Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), 200 kişiyle Karaisalı ilçesinde bulunan körkün ve Aladağ ilçesinde bulunan Küp Şelalelerine adeta çıkarma yaptı. Kulübün düzenlediği şelale gezisine en çok kadınlar ilgi gösterdi. Yoğun sıcaklardan kaçan kadınlar üstlerindeki kıyafetleriyle şelalelerin altlarına girerek serinledi.  Şelaleden dökülen soğuk suyun altında duran genç kızlar, yorucu geçen bir yürüyüşün ardından ferahladıklarını söyledi.
ŞELALE GÜZELLERİ
‘Çukurova’nın gizli cenneti’ olarak adlandırılan küp şelalesinde gün boyunca şelalede altından çıkmayan kadınlar, denize giden hemcinslerinin aksine, derelerin, şelalelerin ve doğal havuzların soğuk sularını tercih ettiklerini belirtti. PRODOSS Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, "Sıcaktan kaçan üyelerimiz yeni keşfedilen şelalelerde suya girmenin, yüzmenin ve fotoğraf çekilmenin keyfini yaşıyor. Açıkta sıcak hava adeta yakarken, buz gibi soğuk suda üşüyenlerimiz oldu" dedi.
Yakut, Küp şelalesinin, Yahyalı Kapızbaşı şelalesi gibi turizm bölgesi olabilecek doğal güzelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, kolay ulaşım için yolda gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!