Kadınlarımızın başarısı

TIKAD (Türkiye ış Kadınları Derneği), önceki gece Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalı’sında bir yardım gecesi düzenledi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın onur konuğu olduğu gecede, II. Abdülhamid zamanında padişahın fetvası üzerine saraydaki porselen açığının kapatılması için üretilen ve bugüne kadar sergilenmeyen “Yıldız Porselenleri”ni gün yüzüne çıkarmak için ilk atılım da yapıldı. TıKAD’ın yürüttüğü tarihi mirasların korunmasını amaçlayan proje için günümüzde üretime devam eden Yıldız Porselen fabrikası tarafından hazırlanan özel bir koleksiyon gecede müzayede şeklinde açık arttırma usulü ile satıldı. Ünlü antikacı Rafi Portakal’ın yönetiminde satılan 16 parçalık Yıldız Porselenleri’nden elde edilen yaklaşık 350 bin TL’lik gelir Yıldız Porselenleri’nin tamamının sergilenebilmesi için Topkapı Sarayı’ndaki “şerbethane” kısmının yeniden yapılandırılması için kullanılacak. Gecede Demet Sabancı Çetindoğan müzayedenin en pahalı eseri olan vazoya 35 bin TL ödeyerek sahip oldu. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın 5 Bin TL açılışla satışa çıkardığı porselen aşureliği ise TıKAD Başkanı Nilüfer Bulut 10 Bin TL’ye satın aldı. Davete Türk Sanat Müziği’nin ünlü sesi Emel Sayın da şarkılarıyla renk kattı. TıKAD Başkanı Nilüfer Bulut, yönetim kurulu üyeleri Demet Sabancı Çetindoğan, Sema Güral Sürmeli, Hülya Kalyoncu, Figen Kuzanlı, Müge Sırmabıyık, şule Argüder, Sevgi Aksoy ve tüm dernek üyeleri olmak üzere tanınmış isimler de gece de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Aralık’ta yeni dersler başlıyor

Elif Dürüst ve şirin Yalçın’ın da kurucuları arasında olduğu, Aralık Derneği’nde edebiyat, felsefe, sanat tarihi ve fotoğrafçılık dersleri devam ediyor. Mayıs ayında ise Dinletili karşılaştırmalı müzik tarihi ve Yaşam koçluğu adlı iki yeni ders daha açılıyor. Dinletili karşılaştırmalı müzik tarihi dersinde, Handel’den Mozart’a, Beethoven’dan Schumann’a kadar ünlü klasik müzik bestecilerinin eserleri, yaşadıkları dönemin şartları incelenecek ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Koçluk seminerlerinde ise Derya Akkaya ile Yaşam Koçluğu işlenecek. Bilgi için www.aralik.net adresine başvurabilirsiniz.

Müstakbel gelinle bir arada

Aslı Üstünkaya, bir yıldır Volkan Ekinci ile flört ediyor. Geçtiğimiz ay Miami’de 15 günlük tatil yapan sevgililer, TıKAD’ın Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki davetine katıldı. Bronz tenleriyle dikkat çeken ikili, Heves Ekinci ile aynı masayı paylaştı. Heves Ekinci müstakbel gelini Aslı Hanım’ın mütevazılığını beğendiğini ve bu ilişkiyi onayladığını dostlarına fısıldıyordu.

Haberin Devamı

Muhalefet lideriyle tanıştım

Geçtiğimiz hafta Twigy terliklerinin sahibi Sinan Öncel’le Madrid’e gittim. Five Star Otel Madrid’de kaldım. Benim konakladığım tarihlerde ıspanya eski başbakanı, şimdi muhalefet lideri olan Jose Maria Aznar’a rastladım. Kurmayları ile toplantı yapmak için aynı oteli seçen Aznar’la tanışma ve hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldum. 2009 ekonomisinin ikinci altı ayını görüşmek üzere toplandıklarını belirten Aznar’ın yeni imajı dikkatimden kaçmadı. Bıyıklarını kestiren ünlü politikacıyı görenler tanımakta zorluk çekiyordu.

Bebek gezmesi

Özlem-Sinan Serter çifti önceki gün Bebek Parkı’ndaydı. Çift, oğulları Demir’le birlikte geldikleri parkta oyun alanında vakit geçirdi. Özlem-Sinan Serter çifti, oğulları Demir’le gün boyu parkta güneşli havanın tadını çıkardı.

Haberin Devamı

Platini Sunset’te yedi

20 Mayıs’ta şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanacak UEFA finali öncesi, UEFA Başkanı Michel Platini geçtiğimiz hafta ıstanbul’a geldi. UEFA Asbaşkanı şenes Erzik ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte stadı gezen Platini hazırlıklardan memnun kaldı. Aynı gece Erzik’in davetlisi olarak Ulus’taki Sunset restoranda yemek yiyen Platini, boğaz manzarasına ve yemeklere hayran kaldığını belirtti.

Kıbrıs’ta aşk

Merve Terim, 6 aydır flört ettiği Ahmet Baran Çetin ile geçtiğimiz hafta sonunu Kıbrıs’ta geçirdi. Kıbrıs Kaya Artemis’te sahne alan Serdar Ortaç’ı dinlemeye giden aşıklar, eğlenceli bir gece yaşadı. Serdar Ortaç’ın seslendirdiği birbirinden hareketli şarkılarla dans eden Merve Terim’in fotoğraflarının çekilmesi esnasında huzursuz olduğu dikkat çekti.

Yazarın Tüm Yazıları