Kadınları çözmek mümkün değil

Güncelleme Tarihi:

Kadınları çözmek mümkün değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

İlişkiler, moda ve popüler kültür hakkında genelde kadınlar konuşur. Bunu bir süredir yıkan bir erkek var: Emre Karayel. Önce “Bir Kadın Bir Erkek” dizisinde canlandırdığı Ozan rolüyle Türk erkeğinin belli başlı özelliklerini temsil etti. Ardından tiyatro oyunu Testesteron’da rol aldı. Şimdi 15 günde bir cumartesi geceleri CNN Türk’te yayınlanacak erkek programı Men-e-Men’e başladı. Peki Emre Karayel’in erkeklik hakkında ne kadar bilgisi var ve erkeklere ilişkilerde neler öneriyor? Onunla erkek erkeğe sohbet etmeye karar verdik ve yeni programının ruhuna uygun olarak menemen hazırlarken konuştuk.

Size yeni nesil Haydar Dümen ve Alişan gibi delikanlılığın kitabını yazmış diyorlar...
- Güzel benzetme (gülüyor). “Bu adam kadınları çözmüş” diye düşünenler oldu. Bu da bana bir misyon yükledi. İşin aslı ben bir oyuncuyum. İzleyenler bu rolü benimsedi. Men-e-Men programı da bütün bu söylenenlerin üstüne denk düştü.

Siz aslında kadınları çözmediniz mi?
- “Ben kadınları çözdüm. Denklemi şu” gibi bir durum mümkün değil. Kadınları çözecek erkek bir nevi ölüme çare bulur. Bence hayatta deneyimin para etmediği tek bir yer var. O da kadın erkek ilişkileri.

Bir İstanbul Masalı’nda bir gay’i canlandırırken, birdenbire yaptığınız işlerle erkekliğin zirvesine çıkmanız tesadüf mü?
- O rolle ilgili bir bir sıkıntı yaşamadım. Hatta rolüm sayesinde Bir Kadın Bir Erkek için teklif aldım. İki uç rolü oynamayı da ben tercih ettim.

Kadınla erkek arasında kimyayı yakalamanın sırrı ne?
- Öyle bir formül yok. Açıkçası ilişkilere hiç inanmadığım bir dönem yaşıyordum, karşıma mutlu olduğum bir kadın çıktı. Bu yaşananın adını istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Burada önemli olan mutluluk. İstemem artık deseniz bile mutluluğu yakalayabilecek bir partner bulursanız, cinsel tercihiniz ne olursa olsun kimyayla uğraşmayın hayatı yaşayın.

MUTLULUK İÇİN CİNSELLİK ÖNEMLİ

İdeal erkek ve kadın tipini tarif edebilir misiniz?

- Kadınlığın bir tanımı var. Vücudu, saçları ve boyuyla ideal bir kadını tarif edebilirsiniz. Ama erkekliğin net bir tanımı yok. Çünkü erkekliği çevremize göre kodlamışız. Bu yüzden etrafta bir sürü erkek tipi var. Farklı erkek tiplerinin de farklı erkekliklere özentileri var.

Sizce bir ilişkinin iyi yürümesi neye bağlı?
- Tamamen iki tarafın da anlayışlı olmasına. İki taraf da kendiyle ilgili konularda fedakarlıkta bulunacak ve ortak bir alan yaratacak.

Erkeklerin ilişkilerindeki en büyük açmazı ne?
- Bir erkeği kadının yanında aciz duruma düşmek kötü yapıyor. Sanırım biz yenilmişliği kabul edemiyoruz.

Peki bir ilişkinin yürümesi için cinsellik ne kadar önemli?
- İki tarafı da mutlu edecek bir ilişki için cinsellik çok önemli.

Cinsellik neden dizide hep kadın karakterin aklına geliyor?
-”Aman Zeynep sapık olsun!” gibi bir durum yok. Burada kadın ve erkeğin ilişkisinin yarattığı bir durum var. Kimin istediği değil o isteğe tepki vermek önemli.

Erkeklerde kadınlar güzel giyinsin, tarz sahibi olsun muhabbeti var. Erkeğin stilinin olması ne derece önemli?
- Kadınlar de erkeğin tarzına, stiline bakıyor. Ama en çok temizlik arıyor.

Siz bütün bu konuştuklarımızı ne derece ilişkilerinizde uyguluyorsunuz?
-İlişkilerime özen gösteriyorum. Temiz bir adamım ama biraz dağınığım.

EVİME PREZERVATİF YOLLADILAR

Karayel, Hülya Avşar Şov’daki “Prezervatif alırken zorlanıyorum” açıklamasıyla gündeme geldi: “Bir dönem insanlar prezervatif alırken sıkıntı yaşardı, bunu söyledim. Yoksa ben kullanmıyorum diye bir şey yok. Güvenli seks çok önemli. O programdan sonra da bir prezervatif firmasından bir kutu prezervatif yolladılar.”

SEMPATİK, ADANALI VE FENERBAHÇELİ

“Bir Kadın Bir Erkek” dizisindeki Ozan nasıl bir adam?

- Türkiye’deki erkek tiplerini temsilen yaratılan bir karakter. Sempatik. Adanalı ve Fenerbahçeli.

Sizce bu erkek tipi kadınlarda nasıl bir beklenti yarattı?
- Kız yurtlarını gezip, “Sizde nasıl bir beklenti yarattım?” diye sormuyorum. Ama erkeğin temel mantığı kadınlar tarafından beğenilmektir. Eğer böyle bir alan yaratabildiysem ne mutlu bana.

Bu dizi neden bu kadar fenomen oldu?
- Öncelikle kadınla erkeği anlattığı için. Ayrıca rahat bir kanalda yayınlanıyor, oyuncular ve ekip iyi. Gizli kamera etkisi yaratması ve işe internetin girmesi de etkili olmuştur.

Aileniz bile Demet Evgar’la ilişkinizi gerçek sanmış?
- “Biz de bakınca sizi sevgili sanıyoruz” dediler. Ama ailem geri zekalı değil öyle bir şey sansalar telefon açıp sorarlar (gülüyor).

NELER OLACAK

Men-e-Men 30 dakikalık bir erkek programı. Programda erkek erkeğe sohbetlerin dışında farklı bölümler var. Adam Sen de’de erkek haberlerine yer veriliyor. Gardırop Muhabbeti moda hakkında. Erkek Erkeğe’de ünlü erkeklerle bilinmeyen yönleri, Karşı Cephe’deyse ünlü kadınlarla erkekler hakkında konuşuluyor. Haftanın Adamı’nda başarısı ve yakışıklılığıyla gündemde öne çıkan bir erkek var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!