Kadınları bilgilendirdiler

Güncelleme Tarihi:

Kadınları bilgilendirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:36

Kadınları bilgilendirdiler

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi’nin düzenlediği sağlık seminerinde, hemşire adayı öğrenciler, meme ve rahim ağzı kanseri konusunda kadınları bilgilendirdi.
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik başlattığı sağlık seminerleri devam ediyor. Meme ve rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz ve aile planlaması gibi konularda bilinçlendirmeyi amaçlayan seminerlerin sonuncusu Konak Belediyesi’nin İsmet Paşa Semt Merkezi’nde düzenlendi. Organizasyonunu Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı seminerde eğitimleri Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğrencileri verdi. Seminere gelenler arasında kursiyerlerin yanı sıra semt sakini kadınlar da vardı.
ERKEN TANI HAYAT KURTARIR
Geleceğin hemşirelerinin anlattıklarını dikkatlice dinleyen kadınlar, merak ettikleri konularda sorular da sordu. Seminerde kadınlara 20 yaşından sonra sık sık meme ve rahim ağzı kanseri konusunda kontrol yaptırmaları uyarısında bulunuldu. Kontrol yaptırmalarının hayati önem taşıdığına dikkat çekilerek, "Her iki kanserde de erken teşhisin tedavide büyük rolü var. Erken teşhis çoğu zaman hayat kurtarabilir" denildi. Kadınların yılda en az bir kere smear testi yaptırması gerektiği dile getirilirken, 40 yaşından sonra da iki yılda bir defa mamografi çektirilmesi ve osteoporoz riski için de kemik ölçümü yaptırılması uyarısında bulunuldu. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda da kadınları bilgilendiren hemşire adayları, aile planlaması yöntemlerinden de söz etti. Uzmanlar, gebeliği geçici önlemek için doğum kontrol hapları, rahim içi araçların yanı sıra gebeliği önleyici iğneler, derialtı kapsüllerinin de tercih edilebileceği gibi erkeklerin de kondom kullanabileceğini dile getirdi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!