Kadınlardan yasa tasarısına tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan yasa tasarısına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 09:57

Kadınlardan yasa tasarısına tepki

Haberin Devamı

KARABAĞLAR Kent Konseyi, TBMM komisyonlarında görüşülen yasa tasarısının kadınların yıllardır mücadele verdiği evlilik, miras, boşanma, gibi haklarına saldırıları niteliğinde olduğunu öne sürerek, kadınların bu haklara kavuşmasını sağlayan Medeni Kanun’a ve laiklik ilkesine yönelik bir saldırı niteliği taşıdığını da ifade etti.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, 4 Ekim 1926 tarinde Medeni Kanun'un yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kadınların eşit insan kabul edildiği, erkeklerin çok eşli olmalarını yasaklayan, kadınların boşanma hakkını garanti altına alan, erkeğin "boş ol" ile boşamasını ortadan kaldıran ilk Medeni Kanunumuzun yürürlüğe girdiği tarih. 1980'lerden itibaren bu da yetmez, dünya çok ilerledi, biz de daha iyisine layığız deyip de 2002'de değiştirdiğimiz Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girdiği gün ise  4 Ekim. Tam da böyle bir günde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kadın aleyhine bir çok husus içeren mesela tecavüzcünüzle evlenmenizi geri getirmeyi, erken evlilikleri yasallaştırmayı falan öneren Boşanmalar Raporu'nu, komisyonlarında da müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasayı konuşuyor. İlk Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden 81 yıl sonra bugün biz neyi tartışıyor, neyi konuşuyoruz. Utanılacak bir durum. Bu kadar gerilere dönmekte olduğumuzu anlamak için daha iyi bir örnek olmamıştı herhalde. Yine de inanıyoruz ki, Türkiye'nin bütün insanları, yani hepimiz, çok daha güzel günler yaşamaya layığız. Bu kötü geriye gidişten uzaklaşmak için muhtaç olduğumuz kudret de içimizde mevcuttur."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!