Kadınlardan müftü nikâhına tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan müftü nikâhına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:45

Kadınlardan müftü nikâhına tepki

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kadınlar Birliği müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesini protesto etti.

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesine tepki gösteren çeşitli kadın derneklerinin temsilcileri, ortak bir basın açıklaması yaptı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Lokali'ndeki basın açıklamasına, 'Antalya Kadınlar Birliği' üyesi Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği (CKD) Antalya, Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez şubeleri, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Konyaaltı Şubesi, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şubesi, Doğal Tarım ve Sağlıklı Toplum Derneği (DOSTDER), Antalya Şair Ozan Yazarlar, Ressamlar ve Bestekârlar Kültür Derneği (ANŞOYAD), Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) Antalya Şubesi, Vatan Partisi (VP) Antalya Öncü Kadınlar temsilci ve üyeleri destek verdi.

Müftülüklere nikâh kıyma yetkisi verilmesine tepki gösteren Antalya Kadın Birliği adına ortak basın açıklamasını, CKD Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akaya okudu. Akaya, Nüfus Hizmetleri Kanununda Değişiklik Tasarısı kapsamında müftülüklere nikâh kıyma yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) alt komisyonda 4 kabul, 3 ret oyuyla kabul edilerek İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlattı.

Akaya, "İktidar tarafından meclise sunulan tasarıya karşı defalarca karşı çıkıldı, uyarılar yapıldı, itirazlar edildi, hiçbiri dikkate alınmadı. Ülkemizde birlik ve beraberlik olması gereken bu zor zamanda bu ayrıştırıcı tasarı vahim bir hatadır. Cumhuriyet kadınları olarak bu tasarının yasallaşmasına izin vermeyeceğiz. Tüm yasal ve demokratik direnme haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Antalya Kadınlar Birliği'nin birinci kuruluş yıldönümü kutlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!