Kadınlardan 'Çilem' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan Çilem eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 10:03

Kadınlardan 'Çilem' eylemi

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kadın Platformu, Çilem Doğan'ın tahliyesine ilişkin Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyesi kadınların katıldığı eylemde, 'Hoş Geldin Çilem' yazılı pankart açıldı.

Antalya Kadın Platformu üyeleri, Adana'da kendisini fuhşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak kefaletle serbest bırakılan 24 yaşındaki Çilem Doğan'a destek vermek için basın açıklaması yaptı. Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplanan Antalya Kadın Platformu üyeleri, "Hoş Geldin Çilem' yazılı pankart açtı.
Grup adına Gurbet Karadayı tarafından yapılan açıklamada, "Kadınların korunmadığı bir hukuk sisteminde yaşam hakkını savunan kadınlara, Çilem'e selam olsun" denildi.
Çilem Doğan'ın davasının erkek egemen adalet sistemindeki ilk meşru müdafaa davası olmadığını belirten Gurbet Karadayı, "2005'ten beri sadece 7 kadın öz savunma meşruiyetinden beraat aldı. Biz bu hikayeyi Nevin'den ve adını sayamadığımız onlarca kadından biliyoruz. Ama onların bilmediği direnç, 'Kadın arkadaşlarım, hiçbir zaman kirpiğiniz yere düşmesin. Alnınız hep dik, dimdik onurlu kalsın. Bir kardeş olarak ellerimi avucunuzda hissediyorum' diyen Çilem'in savunmasından geldi. Tutuklandığı günden itibaren bir kere değmedi kirpiğimiz yere, sistematik erkek şiddeti kıskacında öldürülen onlarca kadına karşın, yaşam hakkını savunan, 'hep kadınlar mı ölecek birazda erkekler ölsün' diyen Çilem'in elini hiç bırakmadık" dedi.
Mücadelenin Çilem, Nevin ve yaşam hakkını savunan tüm kadınlar özgür olana kadar devam edeceğini belirten Karadayı, "En başından beri sözümüz bellidir. Biz birbirimiz için kendimiz için mücadele etmeye, hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Aşk, namus, erkeklik bahaneleriyle hayatımıza kastedenlere meydan okuyoruz. Çilem'in tahliyesi sadece tutuksuz yargılanması için. Eğer Yargıtay 15 yıllık cezayı onarsa, Çilem tekrar tutsak edilecek. Buradan duyuruyoruz, kadınların öz savunmasına, Çilem'e beraat gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Umudu da direnci de yükselteceğiz, bu karanlığı aydınlatacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!