Kadınlara yasak kalktı pantolon satışı patladı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara yasak kalktı pantolon satışı patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 01:58

Kamu kesiminde çalışan kadınlara uygulanan pantolon yasağının kalkmasının ardından, özellikle Ankara'da pantolon satışları bir-kaç kat arttı. Bu artış, konfeksiyoncuları ve terzileri memnun etti. Ancak, etek satışları da aynı hızla düştü.

Kamuda çalışan kadın personelin yıllardan beri en büyük şikáyet konusu olan pantolon yasağının kaldırılması, kadın personel kadar konfeksiyoncuların işine yaradı. Yasağın kaldırılmasının ardından pantolon satışları artttı ama etek satışları neredeyse durma noktasına geldi.

Ankara‘da konfeksiyon ürünleri satan bazı mağazalardan edinilen bilgiye göre, pantolon yasağının kalkmasıyla birlikte kamu kurumlarında çalışan kadınların büyük bir kısmı dükkánlara hücum etti. Yıllardır yasağın kalmasını dört gözle bekleyenlerin büyük çoğunluğunun, birden fazla pantolan aldıkları gözlendi.

Konfeksiyoncular, daha çok siyah, lacivert ve kahverengi renklerin tercih edildiğini vurgulayarak, 38, 40 ve 42 beden pantolonların daha fazla satıldığını söylediler.

Entree Mağazası Koordinatörü Nuray Topal Yusufoğlu, pantolon satışlarındaki artışla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

‘‘Yasağın kaldırılmasından sonra pantolon satışlarında kesinlikle çok büyük bir artış oldu. Bu artış en az yüzde 60‘lar civarında. Bayanlar artık etek giymekten sıkıldı. Bayanlar daha önce etekli takımlar satın alırken, şimdi pantolonlu takımlar ile tek pantolonlara rağbet ediyorlar. Adeta eteğe bakmak bile istemiyorlar. Etek satışları yerinde sayarken, pantolon çok satıyor. En çok 38 ve 40 beden, siyah, lacivert, kahverengi pantolonlar satılıyor. Şu anda pantolonlu takımlarımız indirim nedeniyle 125 milyon, tek pantolonlarımız da 40 milyon lira civarında. Bayanlar genellikle peşin alışveriş yapmayı tercih ediyor.’’

Mağazaların pantolon durumu

Ekol Mağazaları İzmir Caddesi Şubesi Müdürü Çiğdem Serengül: Yasağın kalkmasından sonra etek satamıyoruz. Pantolon satışları ise yüzde 80 artış gösterdi. Satışlarda patlama oldu. Yasak öncesinde genel satışlarımızda çok durgunken, pantolon satışları, genel satış durumumuzu da yükseltti. En çok 38 ile 40 beden pantolon satıyoruz. Bayanlar memur olarak çalıştıkları için daha çok klasik kesimli ve siyah, lacivert ve kahverengi tonlarını tercih ediyorlar. Pantolon fiyatlarımız 19 ile 39 milyon lira arasında değişiyor.‘‘

Mine Mağazası Ankara Genel Müdürü Rıza Akalın: Pantolon satışları etek satışlarının çok önüne geçti. Bayanlar daha çok tek pantolon alıyor. Fiyatlarımız 20 ile 50 milyon lira arasında değişiyor. Kriz olmasa birkaç taneden bile fazla alacaklar. Pantolon satışlarımız yüzde 80 oranında arttı. En çok 40-42 beden satıyoruz. Bayanların tercih ettiği renkler arasında siyah, lacivert, kahverengi, füme ve klasik kesimli kalın kumaşlı pantolonlar başı çekiyor.

Türkerler Mağazası Bayan Reyonu Sorumlusu Gülay Şener: Satışlarda yüzde 80 artış var. Daha çok tek pantolon satıyoruz. 42 ve 44 en çok sattığımız bedenler arasında. Bayanlar daha çok klasik kesimli pantolon tercih ediyor. Renklerden ise siyah ve lacivert rağbet görüyor. Fiyatlarımız 19 ile 35 milyon lira arasında değişiyor. Etek satışları ise doğal olarak olumsuz etkilendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!