Kadınlara uygulamalı konserve yapımı anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara uygulamalı konserve yapımı anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 15:49

Kadınlara uygulamalı konserve yapımı anlatıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin Düziçi İlçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince, Yarbaşı ve Böcekli Beldesinde ki kadınlara uygulamalı olarak konserve yapımı anlatıldı.
Yarbaşı Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki eğitime Belde Belediye Başkanı Mustafa Önal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi, gıda mühendisleri ve ziraat mühendislerinin ile 35 kişi katıldı.
Böcekli Beldesi'nde de  10 kadına uygulamalı olarak domates konservesi yapımı anlatıldı. Gıda yüksek mühendisi Esra Demirtaş tarafından konserve yapım teknikleri, konserve yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar, bozulma nedenler ve belirtileri gibi konular kadınlara anlatıldı.
İlçe Müdürü Soner Çerçi, konserve, turşu, salamura zeytin yapımı, reçel, süt ve süt ürünleri ve benzeri konularda bayanlara yönelik bu tip eğitimlerin sürekli olarak devam edeceği belirtti. Eğitime katılan kadınlar, bundan sonra karşılaştıkları problemlerde İlçe Müdürlüğünü arayabilecekleri ve her türlü teknik desteğe hazır olunduğu, bundan sonraki yıllarda ev ekonomisi çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtildi.

DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!