Kadınlara özel fuar

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara özel fuar
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 09:20

Kadınlara özel fuar

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadın Emeği Fuarı'nda hem kadınlar hem de engelliler ürettikleri ürünleri sergileyerek gelir elde etti.

İzmir'de yaşayan bedensel engelli 57 yaşındaki Necmettin Türen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar için hazırladığı hediyelik eşyalarla beğeni topladı. Fuara Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) ile birlikte katılan Necmettin Türen, engeline rağmen evine çekilmediğini büyük bir hızla üretime katkı sunduğunu söyledi. Kooperatifin iş atölyesinde hazırladığı bileklikleri fuarda satışa sunan Türen, kadınlar için hazırladığı kokulu taş, sabun, kese, telefonluk, anahtarlık ve magnetlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bir yaşındayken felç geçirdiğini ve tekerlekli sandalyesinde yaşamına devam ettiğini anlatan Türen, "Engellilerin de birşeyler üretebildiğini gösteriyoruz. Toplumdaki 'engelli atıldır' algısını değiştirmek için birşeyler yapıyoruz. Standımızda atölyede çalışan engelli ve engelli ailelerinin hazırladığı ürünler bulunuyor. 10 yıldır bu işle ilgileniyorum. Ürünlerin fiyatları 10 lira ile 30 lira arasında değişiyor" dedi.

AVUSTRALYA'YA ORGANİK BEBEK SATTI

Fuarda evinde hazırladığı bebekleri sergileyen Hacer Martin Satılmış (32) ise "Çin malına hayır, organik bebeğe evet" dedi. Yunanistan göçmeni olduğunu ve 2 yıldır organik bebek ürettiğini söyleyen Satılmış, internette gördüğü 'amigürümi' tekniğini kullanarak hazırladığı bebekleri sipariş üzerine her yere ulaştırdığını söyledi. En büyük desteği eşinden gördüğünü dile getiren Satılmış, 2 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "4 yaşında bir oğlum var. İlk önce onun için yapmaya başladım. Bebeklerim yıkanabiliyor. İçinde tel, demir, plastik gibi herhangi bir meteryal yok. Sadece ip ve elyaf var. Bebek yelekleri örmek için başladım, tesadüfen bir video izledim. Bu tekniği öğrendikten sonra bağımlısı oldum, benim için bir terapi gibi. 60 santimetre bir bebeği 5 günde hazırlayabiliyorum" dedi. Avustralya'dan dahi sipariş aldığını anlatan Satılmış, 60 santimetrelik bir bebeği aksesuarları ve ip masraflarıyla birlikte 150 liradan sattığını anlattı. Satılmış, fotoğrafa bakarak kişiye özel bebek de hazırlayabildiğini sözlerine ekledi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!