Kadınlara mesleki eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara mesleki eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 11:17

Kadınlara mesleki eğitim

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Kadınlar Dayanışma Derneği (IWSA) Antalya Şubesi'nin, 'Mutfakta İşim Var' adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ev kadınlarına mesleki mutfak eğitimi verilecek.

IWSA Antalya Şubesi Başkanı İclal Dağlı, ev kadınlarının ürettiklerini paraya çevirmesini sağlamak için 'Ellerim Emeğim, Emeğim Gelirim' sloganıyla kadınlara yönelik 'Mutfakta İşim Var' adıyla iki aşamalı proje başlattıklarını söyledi. Projede yer almak ve ücretsiz eğitim almak isteyen kadınların derneğe başvurup kaydını yaptırmasını isteyen Dağlı, "Amacımız; kadınlarımızı eğiterek turistik otel, restoran ve catering (içecek ve yemekli organizasyon) sektörlerine yöneltip, evlerinde üretim yapmalarını, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak" dedi.

Derneğin Antalya'da 2004 yılından beri birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını hatırlatan İclal Dağlı, kadınlara ve öğrencilere yönelik hizmetleri şöyle özetledi:

"Başta eğitim ve sağlığa önem veren derneğimiz bugüne kadar birçok üniversite öğrencisine burs imkânı sağladı, halen burs vermeyi sürdürüyor. Kenar semt ve köy okullarına da kütüphane kazandırıyoruz. Sosyal güvenceleri olmayan hasta kadınlarımızın muayene ve tedavileriyle yakından ilgileniyor, ilaç giderlerini karşılıyor. Derneğimizde ücretsiz sanat ve mesleki eğitimler veriyoruz."

İclal Dağlı, 'Mutfakta İşim Var' adlı projeden yararlanmak isteyen kadınların kayıt işlemlerinin sürdüğünü, önümüzdeki günlerde eğitimin başlatılacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!