Kadınlara meme kanseri eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara meme kanseri eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 16:24

Kadınlara meme kanseri eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN (DHA) -MERSİN Büyükşehir Belediyesi Mersin Üniversitesi ve Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle, belediyenin kadın personelline meme kanseri eğitimi verildi.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Meme ve Endokrin Cerrahisi Birimi Öğretim Üyesi, Tarihi ve Etik Bilim Doktoru Prof. Dr. Tamer Akça tarafından verilen ve Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Eğitimde, meme kanseri sürecinde genetik yatkınlık, çevresel faktörler, alkol ve sigara, yaş, geçirilmiş meme kanseri ve meme kanseri gelişiminde etkili risk faktörleri gibi konular ele alındı. Soru cevap şeklinde ilerleyen eğitim boyunca kadınlar, kendi kendine muayene, meme kanserinin nedenleri ve kanser gelişiminde etkili risk faktörlerini öğrendi.
Prof. Dr. Akça, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, "Meme kanserinde en büyük risk faktörü kadın cinsiyetidir. Sebebi ise meme dokusunun fazlalığıdır. Ama hiçbir zaman unutmayın ki, meme kanseri yüzde 1 ihtimalle erkeklerde de görülen bir hastalık türüdür. Erkeklerde görüldüğünde ise çok daha saldırgan ilerler. Çünkü erkek meme dokusu çok azdır ve dolayısıyla hızlı ilerleyerek, kas ve kemik dokusuna yayılma ihtimali yüksektir. Stresli hayat, öfkeyi kontrol edememe, depresyon gibi davranışsal faktörler, fazlasıyla yağlı gıdalarla beslenmek, alkol ve sigara meme kanserini tetiklediği düşünülüyor" dedi.
Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’den ebeler Sultan Kabaağıl, Nilüfer Özgür ve Şüheda Demirtaş da eğitim çerçevesinde kadınlarla çeşitli bilgiler paylaştı. Eğitim sonrasında kadın personeller, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi’ne giderek, ücretsiz mamografi çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!