Kadınlara destek olmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara destek olmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 17:45

Uzun süre yumurtalık kanseri tedavisi gören Bahar Korçan, Love my body sponsorluğunda kadınlar için anlamlı bir projeye imza attı. “Kadın-Kan-Kanat” adını verdiği özel koleksiyon bugün Sofa Hotel’de beğeniye sunuluyor. Bir hafta boyunca satışta olacak koleksiyonda Korçan’ın şiirlerinden, tablolarından etkiler görülüyor. Love my body Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tasarım Direktörü Zehra Işık ile Bahar Korçan’la bir araya gelip projenin detaylarını konuştuk.

Haberin Devamı

◊ Bu proje nasıl başladı? Nasıl tanıştınız?
- Zehra Işık: Sektörel olarak Bahar hanımı hepimiz tanıyoruz ama arkadaşlık boyutunda tanışmamız yoktu. Kendisiyle Uğurkan Erez vasıtasıyla bir araya geldik.
- Bahar Korçan: Hastalık döneminde aklıma gelen bir projeydi bu. Çok yaygın ve agresif bir kanser türü yumurtalık kanseri. Türkiye’de de dünyada da çok kadın kaybediyoruz bu hastalıktan. Ben yavaş yavaş kendime gelmeye başlayınca, olayın ciddiyetini anlayınca kendi kendime söz verdim. Bir farkındalık projesi yapmak istiyordum. O dönemde beni ameliyat eden Prof. Dr. İlkkan Dünder ile onkoloğum Prof. Dr. Gökhan Demir’e bu projeyi anlattım. Pembe İzler Derneği ile buluştuk. Uğurkan’a da anlatınca “Seni Love my body Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tasarım Direktörü Zehra hanım ile tanıştırmam lazım” dedi. İyi ki Uğurkan beni tanıştırmış Zehra hanımla, güzel bir proje oldu.
◊ Koleksiyonu neden 8 Mayıs’ta sunmayı tercih ettiniz?
- Bahar Korçan: 8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü. Kemoterapi zamanımda saçsız kaldığım fotoğraflar ortaya çıkınca sosyal medyadan çok kişi bana ulaştı. Hastalıktan yakınını kaybetmiş olanlar, hâlâ tedavisi devam edenler... Biz de farkındalık gerekiyor dedik ve kolları sıvadık. Çevremdeki birçok kadın rahim ağzı kanseri ile yumurtalık kanserini karıştırıyor. Bu utanılacak bir şey değil. Bunun farkındalığı artsın, en önemlisi bu.
◊ Koleksiyonu gördüğünüzde çok mutluydunuz. Belli ki projeden öte yaptığınız işe de büyük bir aşk besliyorsunuz.
- Zehra Işık: Aşık olduk koleksiyona. 25 parça hazırladık. Bugün itibarıyla 35 mağazamızda da bu ürünler satışa sunulacak.
- Bahar Korçan: Yaptığım tablolardan aldığımız desenlerle giyim koleksiyonunun temelini oluşturduk. Şiir yazdım, onları da koleksiyonda göreceksiniz. Lansmanda tablolar da satışa sunulacak ve onun geliri de Pembe İzler Derneği’ne bağışlanacak.

Kadınlara destek olmak istiyoruz


Haberin Devamı

Aynaya bakın ve gülümseyin

Haberin Devamı

◊ Tasarım esnasında ortak noktada nasıl buluştunuz?
- Zehra Işık: Kararları Bahar hanımla birlikte verdik. Tasarımcı koleksiyonlarında alışkın olduğumuz bir düzen var. Bu koleksiyonun heyecanı da bambaşka. Love my body’nin en büyük özelliği 34-50 beden arası her ürünün bedenini bulabilmeniz. Tüm beden aralığındaki kadınların kendisini sevmesini istiyoruz. Bahar hanımın projesi markayla öyle bir uyum sağladı ki doğru bir kesişme oldu. Koleksiyondaki büyüyü bozmak istemedik.
◊ “Kadın-Kan-Kanat” koleksiyonu nasıl hazırlandı?
- Bahar Korçan: Yaşadığım duyguların hepsini aktarmak istedim. Bundan dolayı o duygular tablo, şiir, doku, desen oldu.
◊ Sizin rehabilitasyon süreciniz de bu koleksiyonla oldu sanırım...
- Bahar Korçan: Hakikaten öyle. Çünkü tedavi sürecinde ilk beş sene çok önemli. Bununla yaşamayı öğreniyorum. Bu hastalığa yakalananlara duyurum şu, markanın ismi gibi kendinizi sevin. Kadın güçlü bir varlık. Aynanın karşısına geçin ve kendinize gülümseyin. Her şey bununla başlıyor.
◊ Projeyle hedeflenen nedir?
- Bahar Korçan: Amacımız farkındalığı artırıp gerekli hastalara yardım sağlamak.
- Zehra Işık: Kadın projesi olması bizi etkiliyor. Bahar hanım erkeklerin bu dönemde eşlerinin yanında olmamasından şikayetçi. Biz tüm kadınlara destek olmak istiyoruz. Bir kadın markasıyız ve sosyal sorumluluğumuz da kadınlara yönelik olmalı.

SEV KENDİNİ

Haberin Devamı

◊ Sosyal medyada da bir kampanya başlattınız. Bundan bahseder misiniz?
- Bahar Korçan: İki elimizi kanat yaparak kalbimizin üstüne koyup birbirimize yollayacağız. Bugün itibarıyla başlatıyoruz. Herkese de “sev kendini” diyoruz.

 

BAKMADAN GEÇME!