Kadınlar şiddete karşı yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar şiddete karşı yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 14:43

BORNOVA’da kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp nikah sarayına kadar sloganlarla yürüyüp kadına şiddeti protesto etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kadınlara destek verdi.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi’nce "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü" etkinlikleri Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Sultan Tuzlacı ile eken Kordon Soroptimis Derneği Başkanı Avukat Ece Uğurcan, burada katılımcılara birer konuşma yaptı. Ellerinde; ’Kadınlar artık susmayacak’, ’Cinsel sömörüye son’ ’Sessiz kalma, suça ortak olma’ gibi sloganlarının yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıyan yüzlerce kadın, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda şarkılar, türküler söyledi, halaylar çekti. Kadınlara Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere çok sayıda erkek de eşlik etti. Türk Kadınlar Birliği, Tülay Aktaş Güç Birliği Platformu ve Kadın Yaşam Derneği’nin de yer aldığı pek çok derneğin üyesi kadınların yer aldığı topluluk Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Büyük Park’a yürüdü. Sloganlar atarak yürüyen kadınlara vatandaşlar da alkışladı.

Bornova Belediyesi Nikan Salonu’nda devam eden programda konuşan LİYAKAT(Lider Yaratıcı Katılımcılar) Derneği Başkanı Berkay Eskinazi Ekim Ayı’nda 25 kadının üçü faili meçhul olmak üzere öldürüldüğüne dikkat çekti. Eskinazi, "Kadınların çoğu boşanmak istedikleri ya da evlenmek istemedikleri için katlediliyor. Ancak şiddet sadece fiziki olarak kalmıyor. Kadın çalıştırılmıyor. Çalışsa da parasına el konuyor. Dışarı çıkarılmıyor. Sosyal hayattan soyutlanıyor. Cinsel ilişkiye zorlanıyor" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Melek Görgenli ile Uzman Psikolog Duygu Öz’ün konuşmacı olduğu; "Kadına Yönelik Şiddete İlişkin İnançlar ve Meşrulaştırma Süreçleri" başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Katılımcıların soruları ile son bulan söyleşinin ardından, Açelya İçten’in "Eski Fotoğraflar" adlı tek oyunu ilgiyle izlendi. Şiirlerle renklenen gecenin finalinde ise çoğunluğunu Bornova Belediyesi’ne ait Türkan Saylan Kadın Konukevi ve Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanan kadınlar konser verdi.

BAKMADAN GEÇME!