Kadınlar pistin tozunu attırdı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar pistin tozunu attırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 18:38

Çorum'da HİTOK (Hitit Otomobil Sporları Kulübü) tarafından düzenlenen “Slalom kupası” yarışlarına katılan kadınların hız tutkusuna eşleri destek verince, kadınlar pistin tozunu attırdı.

Fuar alanında yapılan HİTOK Slalom Kupası Yarışlarında, çevre kentlerden gelerek katılan çok sayıda otomobil tutkunu, 140 metrelik pistte hünerlerini sergiledi.

HİTOK tarafından organize edilen yarışma, bay ve bayan kategorilerinde gerçekleştirildi.

HİTOK Başkanı Mehmet Özanç, kulüp tarafından daha önce de Mahalli Oto Drag yarışı düzenlendiğini, ilki yapılan slalom kupası yarışlarına da katılımın yoğun olduğunu söyledi.

Slalomun yarı direksiyon hakimiyetine bağlı bir yarış olduğunu belirten Özanç, otomobil tutkunlarını trafiğe kapalı alanda yeteneklerini sergilemeye davet ettiklerini kaydetti.

HIZ TUTKUNU KADINLARA EŞLERİ DESTEK VERİNCE

Slalom yarışına katılan üç kadın yarışçı, ilgi odağı oldu. Sergiledikleri üstün performanslarla seyircilerden büyük alkış alan kadınlar, eşlerinin de destekleriyle pistin tozunu attırdılar.

Bayan kategorisinde yarışa katılan ve yarışı 35 saniye ile tamamlayan iki çocuk annesi Dilek Ötün (31), yarışı birincilikle bitirirken, yarış boyu taksici olan eşi tarafından desteklendi.

14 yaşından bu yana otomobil kullandığını anlatan Ötün, yarış genelinde de üçüncülük kazandı.

Taksi şoförü babasından dolayı otomobillere tutkusu olduğunu anlatan Ötün, “İlk zamanlar babam bana araba kullanmayı zorla öğretti. İyi ki de öğretmiş. Artık otomobil kullanmak bende tutku haline dönüştü. Büyük kızıma da şimdiden otomobil kullanmayı öğretmek istiyorum. Oto Drag Kupası yarışmasında da üçüncülüğüm var. Yarışa, eşimin sponsorluğunda katıldım, destek istiyorum” dedi.

Türkiye'de düzenlenen bu tür yarışmalarda bayanlar kategorisinin de açılmasını isteyen Ötün, bayanlar kategorisinde ün yapıp Çorum'un sesini Türkiye'ye duyurmak istediğini söyledi.

Bayanlar kategorisinde üçüncü olan Hilal Coci (20) ise iki yıldır otomobil kullandığını belirterek, abisinin otomobil merakı ile otomobillere ilgi duymaya başladığını ifade etti.

Yarış sonunda erkekler kategorisinde Samet Özkaya (Çorum) 35,27 saniye ile birinci olurken, Hüseyin Coci (Amasya) 35,38 saniye ile ikinci, Dilek Ötün de (Çorum) 35,40 saniye ile üçüncü oldu.

Bayanlar kategorisinde ise Dilek Ötün (Çorum) birinci, Meral Coci (Amasya) ikinci, Hilal Coci de (Amasya) üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!