Kadınlar mikro kredi ile ekonomiye atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar mikro kredi ile ekonomiye atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 18:28

Kadınlar mikro kredi ile ekonomiye atıldı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Mikrofinans Merkezi Manisa Şube Yöneticisi Ayşe Çakıcı, yoksullukla mücadele kapsamında hayata geçirilen mikrokredi uygulamasına bu yıl itibariyle 296 dar gelirli kadının başvuru yaptığını belirterek, Ocak ayından bu yana toplam 218 bin 969 TL kredi dağıtıklarını söyledi.
Manisa'da yoksullukla mücadele kapsamında hayata geçirilen mikrokredi uygulaması, Manisalı dar gelirli kadınlar için umut kapısı oldu. Mikrokredi desteğinden faydalanarak, ev ekonomilerini canlandıran dar gelirli kadınların bir kısmı iş hayatına atılırken, kadınlardan bazıları ise aldıkları krediler ile kendi ayakları üzerinde duruyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı öncülüğünde Manisa'da uygulanan proje kapsamında 2015 yılı boyunca 678 kadına 541 bin 301 TL kredi dağıttıklarını belirten Türkiye Mikrofinans Merkezi Manisa Şube Yöneticisi Ayşe Çakıcı, "2016 yılı itibariyle bugüne kadar 296 kadına toplam 218 bin 969 TL tutarında kredi verdik" dedi.
ŞARTLARA UYAN KREDİYİ ALIR
Dar gelirli kadınların aldıkları krediyi 25 TL'lik taksitler halinde 46 hafta boyunca ödediklerini belirten Çakıcı, "Kredi alacak kadınlarda 'gelir getiren bir iş', '5 kişilik grup kurma' ve 'akraba olmama' şartı aradıklarını belirtti. Çakıcı şöyle konuştu:
"Hedefimiz kadınların ayakları üzerinde durabilen, kendilerine güvenen ve özellikle yapacakları çalışmalarla ekonomiye katkı sağlayacak konuma gelmelerini sağlamak. Kredi kullanan kadın bir yıl sonra kendi iş yerini açarsa, ayrıca girişimci kredisinden faydalanıyor. Girişimci, kredisini her yıl bin lira artırabiliyor. Krediden faydalanmak isteyen şartları uyan tüm kadınlar, şubemize başvuruda bulunabilir."
Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!