Kadınlar Günü Müzede Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Günü Müzede Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 10:23

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KAZAN’DA DA DÜZENLENEN BİR ETKİNLİKLE KUTLANDI. SATIKADIN MÜZESİNDE YAPILAN KUTLAMA PROGRAMINDA "ULUSLARARASI KARMA SANAT SERGİSİ" AÇILDI.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kazan’da da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Satıkadın Müzesinde yapılan kutlama programında "Uluslararası Karma Sanat Sergisi" açıldı.
Törene Kaymakam, Belediye Başkanı Satıkadın’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyetin ilk köylü kadın milletvekili Satı Çırpan’ın (Satıkadın) müzeye çevrilen evinde düzenlenen etkinlikte "Uluslararası Karma Sanat Sergisi" açıldı. 18 ülkeden 21 ressama ait 50 eser müze içinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Müzede eserleri sergilenen ressamlara günün anısına teşekkür belgesi verildi.
Sergide Prof. Dr. Hasan Pekmezci ve Eşi Şükran Pekmezci, Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Alaybey Karaoğlu, Dekan Yardımcısı ve Keçe Sanatçısı Doç. Dr. Nurgül Begiç, Svetlana İnaç, Yıldız Asangali, Doç. Dr. Erdem Ünver, Doç. Dr. Zuhal Arda, Yrd. Doç. Dr. Emel Ertürk, Yrd. Doç. Dr. Pınar Olgaç, Canan savacı, Prof. Dr. Yurdagül Döl, Prof Dr. Nezihe Şentürk,Yar. Doç. Dr. Lale Özder, Yar. Doç Dr. Nursel Baykasoğlu, Yard. Doç. Dr. Songül Kuru, Gülay Yüksel’in eserleri sergilendi.
Konuşmaların ardından davetliler Satıkadın’ın kişisel eşyalarının sergilendiği müzeyi gezdi. Geçen yıl 8 Martta açılışı yapılan müzeye ziyaretçi sayısının 35 binin üzerinde olduğu belirtildi. Kazan’da Satıkadın adına bir mahalle, bir müze, bir park ve bir de anıt mezar bulunuyor. Satıkadın’ın adının verildiği ayrıca Etimesgut’ta bir kız meslek lisesi ve Altındağ’da bir ortaokul bulunuyor.
Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan Satıkadın Müzesi, aynı zamanda Meclis’e giren ilk 17 kadın milletvekili arasında adına müze yaptırılan ilk kadın milletvekili olma özelliği de taşıyor. Kazan Belediyesi, geçtiğimiz yıl ailesiyle yapılan protokolle 4 ay gibi kısa bir sürede evi aslına uygun yeniden inşa ederek hizmete açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!