Kadınlar destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Meslek sahibi olan kadınlar, yükselmek için canlarını dişlerine takarak çalışıyorlar. Ya erkekler? Onlara da yeni bir görev düşüyor. Kadının başarısını artırması için ona destek vermek. Oysa erkekler, genellikle kadınlara yardımcı olmaya, onlara destek vermeye pek yanaşmıyorlar.

‘‘Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır’’. Bu klasikleşmiş sözü artık değiştirmek gerekiyor. Kadınlar, erkeklerin çalışma dünyasına girdikten sonra kavramlar değişmeye başladı.

Geleneksel olarak kadının görevi, dört duvar arasını yuvaya dönüştürmekti. Yuvanın bakımı, temizliği, yönetimi kadından sorulurdu. Kadın evin içinde her işe koşan yorulmak bilmeyen kişiydi.

Günümüzde ise koşullar yavaş yavaş değişmeye başladı. Kırsal kesimde kadın gene aynı görevleri üstlenmek zorunda, ama kentlerde kadının durumu değişmeye başladı. Erkeğin çalışma dünyasına giren kadın, her alanda erkeklerle yarışıyor. Tıpkı erkek gibi çalışan kadın da yükselme, mevki elde etme hırsına sahip. Yüzyıllar boyunca hep erkeğin gölgesinde kalan kadın bugün öne çıkma çabası içinde.

Bu süreç içinde kadına destek vermeyen erkekler için ise değişme zamanı geldi. Kadınların onlara yaptıklarının karşılığını şimdi vermeye çalışmalılar. Erkek, mesleğinde ilerlemeye çalışan karısının sorunlarıyla ilgilenip ona önerilerde bulunmalı. Ve gerektiğinde kendisi geri plana çekilip eşini öne çıkarmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!