Kadınlar çok sık ev kazası yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar çok sık ev kazası yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 01:48

Hanım pencerede yemek tencerede

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) uzmanlarınca yapılan bir araştırma, kadınların, çeşitli nedenlerle sık sık ev kazalarına uğradığını ortaya koydu. ADÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uzmanı Pınar Okyay, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmanın amacının; ev kazaları sıklığının, tür ve nedenlerinin, kazalarla ilgili tutum ve davranışların tesbiti olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘‘Seçilmiş bir bölgede 100 ev hanımıyla yaptığımız araştırmada, son bir yıl içinde, 62 kişinin ev kazasına uğradığını tespit ettik. Kazaya maruz kalanların 17‘si yanık, 16‘sı düşme, 14‘ü kesik, 6‘sı gıda zehirlenmesi, 4‘ü elektrik çarpması, 3‘ü gaz zehirlenmesi, 2‘si de ilaç zehirlenmesi geçirmişti. Evde geçirilen kaza sonrası ilkyardım uygulaması konusunda çoğu hanımın bilgisinin yetersiz olduğu, ayrıca 100 evden yalnızca 28‘inde ilkyardım çantası bulunduğunu belirledik.’’

Okyay, araştırma ile hanımlara ev kazaları ve ilkyardım konularında eğitim verilmesinin şart olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!